Skip to main content

Kilde kan gå glipp av verdenscuprenn etter tabbe fra skiforbundet

Aleksander Aamodt Kilde kan i ytterste konsekvens gå glipp av helgens renn i Italia.

Aleksander Aamodt Kilde kan i ytterste konsekvens gå glipp av helgens renn i Italia.

Foto: ANDREA SOLERO

Helgens verdenscuprenn kan ryke for Aleksander Aamodt Kilde. Skiforbundet legger seg flat etter tabben.

28-åringen fra Lommedalen får ikke tilgang til skianlegget i italienske Santa Caterina før han har levert en negativ koronatest.

Det skriver NRK.

Kilde testet positivt for koronaviruset 21. oktober. I forhenværende konkurranser har det derfor vært nok med et skriftlig dokument som sier at 28-åringen har hatt viruset tidligere. I den italienske regionen Lombardia er reglene annerledes.

Trenger negativ test

Her må lommedølingen vise til en negativ koronaprøve for å få tilgang til stadionanlegget. Det hadde ikke det norske skiforbundet fått med seg.

– Dette er en glipp fra vår side. Italienske myndigheter hadde et annet krav og vi har ikke oppdaget det tidlig nok. Derfor har ikke Kilde fått akkreditering, sier Claus Ryste, sportssjef for alpint i Skiforbundet til NRK.

Kilde må nå vente på negativt testresultat før han kan returnere til alpinbakken. Skulle reststoffer fra koronasykdommen gi utslag, og føre til en positiv prøve, kan bæringen potensielt gå glipp av helgens renn.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.