Skip to main content

Kilde endte utenfor pallen

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer seks i tirsdagens utforrenn i Bormio.

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer seks i tirsdagens utforrenn i Bormio.

Foto: Joakim S. Enger

Aleksander Aamodt Kilde ledet da han kom i mål i utforrennet i Bormio, men han måtte til slutt nøye seg med sjetteplass.

Med startnummer syv kjørte Aleksander Aamodt Kilde ned til ny ledertid i tirsdagens utforrenn i italienske Bormio, men han ble raskt skjøvet ned fra pallen.

De tre neste startende, hjemmehåpet Dominik Paris og sveitserne Marco Odermatt og Niels Hintermann, var nemlig alle raskere enn Lommedalens-alpinisten.

Senere snek også østerrikeren Daniel Hemetsberger og tyske Dominik Schwaiger seg inn foran Kilde.

Kilde ble dermed nummer seks, 1.12 bak vinneren, nevnte Paris.

Kilde beholder likevel tredjeplassen i verdenscupsammendraget. Odermatt leder med 713 poeng, omtrent 350 poeng foran Kilde. Tirsdagens resultater sørget for at 29-åringen fra Bærum falt ned til fjerdeplass i utforcupen etter at han ble passert av både Paris og Hintermann. Kilde er i underkant av 60 poeng bak førstnevnte, som leder.

Holtmann ble nummer åtte

Mina Fürst Holtmann fra Bærums SK lå som nummer syv etter første omgang av kvinnenes storslalåm i østerrikske Lienz.

I andre omgang tapte hun en del tid på toppen, og med en ny glipp mot slutten av løypen falt hun ett hakk på resultatlistene. I mål var Holtmann 1.43 bak vinneren, franske Tessa Worley. Petra Vlhová fra Slovakia ble nummer to, mens svenske Sara Hector tok tredjeplassen.

Norske Ragnhild Mowinckel kom på femteplass.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.