Skip to main content

Kilde æresmedlem i Lommedalen

Aleksander Aamodt Kilde er utnevnt til æresmedlem i Lommedalens IL etter sammenlagtseieren i verdenscupen i alpint i vinter.
Foto: Lommedalens IL

Aleksander Aamodt Kilde ble utnevnt til æresmedlem i Lommedalens IL under klubbens årsmøte.

Klubben skriver i en pressemelding at bakgrunnen for utnevnelsen er Aamodt Kildes prestasjon i 2020, hvor han vant verdenscupen i alpint sammenlagt.

– Med dette kan han med rette kalle seg verdens beste alpinist og en slik prestasjon gir grunnlag for den usedvanlige æresbevisning det er å bli utnevnt til æresmedlem i Lommedalens IL, skriver klubben.

– Aleksander er en superstjerne i alpint. Men i Lommedalen kjenner vi ham som en jordnær utøver som har vært medlem i idrettslaget fra han begynte å stå på ski og frem til i dag, som alltid stiller opp for klubben og våre utøvere, sier Ole Reistad.

Begynte som 4-åring

Aamodt Kilde begynte å stå på ski i Krydsbyløypa som 4-åring. 27-åringen gikk på NTG U og Dønski videregående skole. Han har vunnet europacupen sammenlagt og tok sin første seier i et verdenscuprenn i 2016. Aleksander Aamodt Kilde har tidligere vunnet super-G-cupen sammenlagt. 

Forrige aktive utøver som ble æresmedlem i Lommedalens IL var skihopper Rune Velta, som ble utnevnt etter å ha vunnet to VM-titler og fire medaljer under ski-VM i Falun i 2015.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.