Skip to main content

Jobber med å finne ny skipresident – kan selv bli en kandidat

Dag Helland-Hansen jobber med å finne nye kandidater til presidentvervet i Norges Skiforbundet. Nå kan Jardar-mannen fort bli en kandidat selv.

Dag Helland-Hansen jobber med å finne nye kandidater til presidentvervet i Norges Skiforbundet. Nå kan Jardar-mannen fort bli en kandidat selv. 

Foto: KNUT BJERKE

Dag Helland-Hansen (53) jobber aktivt for å finne kandidater til hvem som kan bli ny skipresident. Han utelukker heller ikke seg selv.

– Det hadde selvfølgelig vært en ære om jeg hadde blitt spurt, og i så fall er det noe jeg må vurdert seriøst, sier Dag Helland-Hansen til Budstikka.

Han er leder av langrennskomiteen i Akershus Skikrets og styremedlem i skikretsen sentralt. Han representerer Idrettslaget Jardar, der han har vært i en årrekke. Han har lokalt vært en av initiativtagerne til langrennskonkurransen Tour de Bærum.

Nå seiler han opp som en kandidat til å ta over vervet som president i Norges Skiforbund (NSF). Torsdag ble det klart at mangeårig skipresident, Erik Røste, ikke tar gjenvalg. 

– Vi har akkurat gjennomført fantastiske konkurranser og et banebrytende para-VM i snøsport her i Norge. Det er et naturlig tidspunkt å overlevere stafettpinnen til andre, sa Erik Røste til Norges Skiforbunds nettsider torsdag kveld.

Røste har vært skipresident de siste ti årene og var før det visepresident i fire år. Han understreker at engasjementet for skisporten fortsatt vil være sterkt og han ønsker å bidra på ulike fronter fremover.

Kritisk

Men Skiforbundet har også vært i stormen under Røstes tid som president, og Helland-Hansen har vært en av hans største kritikere. Spesielt i den siste konflikten mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og ledelsen i skiforbundet.

– Dagens ledelse (i Norges Skiforbund) har ikke tillit ute på grasroten. Folk ringer meg og sier de er flaue og ikke vil være trenere eller ta andre tillitsverv lenger, sa Dag Helland-Hansen i et intervju med VG i oktober i fjor, i forbindelse med konflikten mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og ledelsen i NSF. 

Det ble i den forbindelse også vurdert et mistillitsforslag mot det sittende skistyret. Arkitekten bak det var Helland-Hansen og Akershus Skikrets.

– Det er ganske stor enighet om at man trenger endringer i styrestrukturen i Norges Skiforbund. Nå er det for stort, og man trenger nytt blod, sier Helland-Hansen nå.

Finner kandidater

Dag Helland-Hansen sier at han vet at det går rykter om at han kan være en mulig kandidat til å ta over etter Røste.

– Jeg har også hørt de ryktene, uten at jeg vet hvordan de har oppstått. Men det som er et faktum, er at jeg har fått i oppgave om å lete etter mulige kandidater som kan ta over etter Erik Røste. Og jeg har funnet flere gode kandidater som jeg vil spille inn overfor Sverre Seeberg (leder av valgkomiteen i NSF). 

Flere av disse kandidatene ønsket ikke en kampvotering mot Erik Røste, og det slipper de jo nå, da han valgte å ikke ta gjenvalg som president.

Han understreker at han selv ikke jobber med å fremme seg selv som kandidat til vervet som skipresident.

Sverre Seeberg, leder av valgkomiteen i NSF, sier til Budstikka at han ikke ønsker å kommentere navn, men at de jobber med å finne kandidater som kan ta over etter Erik Røste.

Rekruttering største utfordring

Helland-Hansen mener selv at rekrutteringen til skisporten er den største utfordringen for NSF i fremtiden.

– Det har gått veldig bra med resultatene og økonomien i de årene som Erik (Røste) har ledet Skiforbundet. Men vi har mistet bredden bakfra. Det er færre unge som er med og konkurrere. Det må vi gjøre noe med. Vi må bli flinkere til å ta vare på de nest beste også, sier han.

Skitinget skal holdes i Molde i juni. Der skal Erik Røstes etterfølger velges.

– Jeg skal egentlig være på jobb i Namibia da, men jeg må se om jeg får gjort om på akkurat det. Jeg bør være der, sier Dag Helland-Hansen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.