Skip to main content

Idretten får tre millioner i strømstøtte

Høyre, Frp, Venstre og KrF foreslår en ordning hvor det gis strømstøtte til idrettslagene. Her ved Dag Egil Strømme (H), Ida Ohme Pedersen (Frp), Frank Roland (V) og Arnulf Myklebust (KrF).

Høyre, Frp, Venstre og KrF foreslår en ordning hvor det gis strømstøtte til idrettslagene. Her ved Dag Egil Strømme (H), Ida Ohme Pedersen (Frp), Frank Roland (V) og Arnulf Myklebust (KrF).

Foto: Andre Strømnes

Tre millioner kroner er satt av som krisehjelp til idrettslagene i Bærum grunnet høye strømpriser. Politikerne ber staten komme på banen. 

Budstikka skrev i helgen om at idrettsledere i kommunen sover dårlig om nettene og gruer seg til skyhøye strømregninger. Enkelte frykter regninger opp mot 800.000 kroner og ber om hjelp.

Stabæk-leder Jon Tunold uttalte at han mente idrett – og non-profit-organisasjoner – bør få samme strømstøtte som private husholdninger og borettslag. 

Høyre, KrF, Frp og Venstre foreslo til onsdagens formannskapsmøte at tilskudd til idrettsbygg- og arenaer med 1,5 millioner tas ut av Bærumspakke 3. I stedet stilles tre millioner til rådighet for strømutfordringene til idrettslagene. 

Summen er initiert av Bærum Idrettsråd.

– Dette handler ikke om koronahjelp, det handler om hjelp for å takle unormalt høye strømpriser, sier Dag Egil Strømme (H) og legger til:   

– Det er veldig viktig å hjelpe idretten over kneika. Mange av anleggene er også til glede for publikum, ikke bare de aktive i idrettslagene.

Støtte fra staten

De andre politikerne var såpass begeistret for forslaget at flere partier ønsket å være med. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Samtidig er partiene enige om at de forventer at staten finner kompensasjonsordninger for de høye strømprisene også for idretten. Hvis det blir en statlig strømstøtte til idrettslagene vil de 3 millionene fra Bærum være en låneordning, hvor klubbene betaler pengene tilbake. Blir det ikke en statlig ordning så beholder klubbene pengene fra kommunen, bekrefter Strømme. 

Det er Idrett og Bad i Bærum kommune og Bærum Idrettsråd som skal administrere ordningen. 

– Vi mener at staten bør hjelpe idretten på samme måte som de hjelper private husholdninger og andre med utfordringer, sier Strømme. 

– Smerter veldig

Daglig leder i Bærum Idrettsråd, Kathrine Sole Semb, bekrefter at de mener det må minst tre millioner kroner i strømstøtte til for at det skal monne for Bærums-idretten. 

– Det er dette vi har ønsket. Vi har sittet i flere måneder og sett hvordan dette belaster idrettslagene. Økningen i strømkostnader i 3. og 4. kvartal i 2021 sammenlignet med i 2020 er 150 prosent. Det er klart at det smerter veldig, sier Sole Semb. 

Hun sier strømstøtten er alfa og omega, og at strømkostnadene for idrettslagene går på bekostning av aktivitet.

– De må bruke strøm for å ha aktivitet, for har de ikke aktivitet, har de ikke medlemmer heller. Da trenger de støtte fra kommunen, dette er en ond sirkel.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.