Skip to main content

I år er det Sindres tour

Sindre Bjørnestad Skar har imponert i rulleskirenn den siste tiden og er i langt bedre form på denne tiden i år enn han har hatt for vane tidligere. 

Foto: KNUT BJERKE

Da Sindre Bjørnestad Skar (27) brøt Tour de Ski fra en topplass, fikk han aldri svar på hvor god tour-løper han er. Nå vil han ha svaret.

– Jeg skal innrømme at tanken har slått meg om at det hadde vært morsomt å fullført, sier landslagsløperen fra Bærums Verk Hauger. 

27-åringen var nummer fire etter fem etapper av Tour de Ski i vinter. Men det var VM-sprinten i Seefeld som var forrige sesongs store mål for juniorverdensmesteren, som derfor valgte å avbryte Tour de Ski, for heller å forberede seg til VM. 

– Jeg slo meg etter hvert fort til ro med at jeg reiste hjem, sier Bjørnestad Skar som i stedet vant verdenscupsprinten i Dresden helgen etterpå. 

– Jeg kommer ikke til å gjøre det samme til vinteren, da reiser jeg ikke hjem, fastslår han.

Snudd på sommertreningen 

For til vinteren er det hverken VM eller OL. Da blir i stedet tourene det gjeveste. 

Derfor har Sindre Bjørnestad Skar snudd om på sommertreningen og er i bedre form på denne tiden enn han pleier. Det har kommet til syne i rulleskirenn den siste tiden. 

Bjørnestad Skar var best av alle i tøft selskap både i Holmenkollen og i Bø i Telemark. 

– Jeg har trent bra i oppstarten og er mer på hugget enn jeg tidligere har vært på denne tiden. Jeg prioriterer litt flere økter som gjør at jeg skal gå litt fortere på litt lengre skirenn til vinteren også. 

Han legger imidlertid ikke skjul på at han legger lite vekt på triumfene i rulleskirenn.

– Det gir en bekreftelse på at er i ganske god form. Men det er mye morsommere å vinne skirenn om vinteren.

Ikke til Kina

Til tross for rulleskisuksessen velger han å ikke delta i verdenscupåpningen i Beijing fra torsdag denne uken. Der er imidlertid klubbkameratene fra Bærums Verk Hauger Aleksander Dyrberg Ek og Jostein Olafsen. 

– Jeg holder meg i Norge. Jeg har ikke fått formelt tilbud om å reise, men hadde jeg ytret ønske, så hadde jeg nok fått lov til å dra til Kina. 

Bjørnestad Skar har godt over 100 reisedøgn i året.

– Nå blir det en måned uten flying hit og dit. Jeg kjenner at det kan være bra. 

Til vinteren blir det enda mer reising enn tidligere år – da er det rekordmange verdenscuprenn på programmet.

– Reising tar på, men du får energi når det går bra og koster krefter når du sliter.

20 timer i uken

I juli legger han grunnlag for vinterens suksess og trener ca. 20 timer i uken. 

– Man blir litt klokere for hvert år. Jeg har hatt for vane å være "slow starter" på sommeren og i halvdårlig form og komme litt og litt utover. Det har fungert bra, men nå snur jeg på det og prøver å være på bedre nivå i sommer og høst. 

Han sier at faren er at det bikker over. 

– Du må ha det i bakhodet hver eneste dag. Jeg har lyst til å løpe fortere enn jeg bør, jeg tror det er en gjenganger hos alle som går på en treningssmell, sier 27-åringen som også legger inn noen fjellturer med fiskestangen i sommer. 

– Det blir ikke lange ekspedisjoner, men det gir ro og overskudd.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.