Skip to main content

Helsprekk for Eckhoff og Tandrevold på norsk jubeldag

Tiril Eckhoffs pådro seg hele seks bom på fredagens sprint i VM. 

Foto: Sondre Eriksen Hensema/Norges Skiskytterforbund

Tiril Eckhoff (29) var en av de store VM-favorittene på sprinten. Det endte med en skikkelig nedtur på en norsk gulldag.

Det ble en skikkelig svart fredag i VM for de lokale håpene i skiskytter-VM. På kvinnenes sprintdistanse var verdenscupleder Tiril Eckhoff en av de aller, aller største favorittene. 

Det ble en skikkelig nedtur for 29-åringen fra Fossum. På den liggende skytingen åpnet hun med to bom, og hang sånn delvis med. Men det var på den stående skytingen alt sviktet for Fossum-løperen.

Hele fire sorte blinker sto igjen da hun forlot standplass. Fire strafferunder, og alle håp om medaljer ble lagt igjen på den stående skytingen.

– Det var totalkollaps på den stående skytingen. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg var litt sent ute på skytingen. Det er kjipt når jeg er i så god form, sa Tiril Eckhoff til NRK etter løpet.

Tandrevold like ille

For klubbvenninnen og landslagskollega Ingrid Landmark Tandrevold gikk det ikke mye bedre enn Eckhoff. Tandrevold skjøt fullt hus på liggende skyting, men også 23-åringen gikk på en kjempesprekk på den stående skytingen. 

Fire bom var også resultatet for Tandrevold, og alle drømmer om VM-medalje på hennes åpningsdistanse ble lagt igjen blant tomhylsene. 

– Jeg følte at jeg ikke skjøt så dårlig på den stående skytingen, men jeg ble nok tatt av vinden, sa Tandrevold.

De to kunne likevel juble for landslagsvenninnen Marte Olsbu Røiseland som gikk inn til et soleklart VM-gull på sprinten.

Både Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff endte begge over to minutter bak Olsbu Røiseland, på henholdsvis 57. og 59. plass. Det betyr at de begge er sjanseløse på søndagens jaktstart.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.