Skip to main content

Harsem tok NM-gull i stjernenes fravær: – Tenker på OL i 2026

Kathrine Rolsted Harsem tok gull under NM Skiathlon på Lynga torsdag, Hun er opprinnelig fra Bærum.

Kathrine Rolsted Harsem tok gull under NM Skiathlon på Lynga torsdag, Hun er opprinnelig fra Bærum. 

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kathrine Rolsted Harsem (33) tok seieren på 15 kilometer skiathlon i langrenns-NM torsdag. I etterkant avslørte hun at hun tenker på deltakelse i OL i 2026.

Med én kilometer igjen ledet Magni Smedås, men en større gruppe med blant andre Harsem, Ragnhild Haga og Maren Wangensteen lå like bak.

Dermed måtte løpet avgjøres på de siste hundre meterne. Der rykket Harsem og fikk noen meter til Haga inn mot oppløpet. Haga kom sterkt mot slutten, men var likevel knepent slått på målstreken.

Smedås tok bronsen.

Meråker-løper Harsem sikret dermed karrierens sjette NM-gull. Hun hadde samtid kun ett individuelt fra tidligere. I alt har hun 16 medaljer i NM-sammenheng.

33-åringen er opprinnelig fra Bærum, og har tidligere representert Fossum.

– De aller beste er ikke her, men da er det veldig gøy at jeg viser at jeg har noe i gamet å gjøre. Jeg kan ikke forvente å være på mitt beste nå, så det faktisk å klare å være best i dag, betyr veldig mye med tanke på den vinteren jeg har hatt, sa Harsem til NTB etter løpet.

Tett

Ingen av landslagsløperne stilte til start på torsdagens NM-distanse. Flere av dem sliter med ettervirkninger av koronasykdom, mens Therese Johaug nøyde seg med å gå onsdagens lagsprint på Lygna.

Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla skulle begge vært på start torsdag, men måtte henholdsvis melde avbud som følge av hjernerystelse og en vond finger.

Dermed var det på forhånd åpent i gullkampen på Lygna. Maren Wangensteen ledet feltet ut fra skibytte, men sju andre løpere hang med i teten. Avgjørelsen falt først på den siste kilometeren.

Planica og OL

Etter løpet snakket gullvinner Harsem om fremtiden. Den tidligere landslagsløperen har slitt med en prolaps i ryggen i vinter. Det har hemmet henne kraftig.

Fortsatt er skaden langt fra leget.

– Jeg hadde ikke stilt til start om det var vondt. Jeg kjenner at jeg totalt sett blir veldig sliten av å gå skirenn, sa hun torsdag.

Veteranen har satt seg klare mål for de kommende årene.

– Jeg har et klart mål om VM i Planica neste år, og har allerede begynt å tenke på at jeg vil gå OL i 2026, sa norgesmesteren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.