Skip to main content

Harald (21) fra Asker tok VM-sølv – jakter gull torsdag

Harald Østberg Amundsen gikk inn til sølv under U23-VM i tyske Oberwiesenthal tirsdag.

Foto: André Strømnes

– Et av mine beste klassiskrenn, jubler Harald Østberg Amundsen (21) fra Asker Skiklubb etter rennet i U23-VM.

21-åringen tok bronse på sprinten under mesterskapet i tyske Oberwiesenthal. Tirsdag var han nest best av alle på 15-kilometeren i klassisk stil. 

Asker-løperen endte ett minutt og to sekunder bak vinneren Sergej Ardashev fra Russland. 

– Dette var veldig gøy. Han er dødssterk han russeren, men jeg tror det er et av de beste klassiskrennene jeg har gått, så jeg er veldig fornøyd, sier Østberg Amundsen på telefon fra Tyskland.

Før rennet hadde han mål om en plassering blant de seks beste. 

– Det føltes bra underveis, og jeg er fornøyd med å ha fått til et så bra klassiskrenn. Det er som regel skøyting som er min styrke, sier sølvmedaljøren.

Storform

Østberg Amundsen er i god form for tiden. Som nevnt tok han bronse i VM-sprinten søndag, og for en drøy måned siden var han bare to sekunder fra NM-gull.

– Det har kommet seg veldig. Det er vanskelig å si hvorfor det skjer akkurat nå, men jeg føler jeg har gjort veldig gode forberedelser. Særlig i NM var det veldig oppløftende å kjenne at jeg har nivået inne. Men jeg har jo gjort mye god trening – det er ikke så mye hokus pokus, smiler 21-åringen.

Før sesongen takket han ja til å være en del av Asker og Bærums-laget Norconsult.

– Jeg har trent veldig mye med dem i vinter. Vi har hatt mange samlinger og det hjelper å ha et bra miljø rundt seg, sier Østberg Amundsen.

Krysset av i kalenderen

Nå drømmer han om å gjøre det enda bedre på torsdag, når 30 kilometer skøyting står på programmet.

– Det passer meg veldig bra. Denne torsdagen har vært et krysset av i kalenderen lenge. Jeg håper jeg kan være med og kjempe om gullet. Det er helt klart målet, konstaterer 21-åringen.

Hjemme i Norge hylles han av sine egne.

– Det er veldig imponerende. Harald har levert kjempebra i junior-VM, og har vært bra i hele vinter. Han er mer enn solid, og viser igjen at han er en mesterskapsutøver, sier sportslig ansvarlig i Asker Skiklubb, Jørgen Steen.

Han forteller at det gror godt i klubben. I kretsmesterskap i stafett søndag var 17 Asker-lag med, og det ble seier i norgescup i sprint på lørdag.

– Så det er over hele linjen. Og det er ekstra gøy når Harald da leverer i VM. Vi blir nesten litt bortskjemt, smiler Steen.

I kvinnenes 10 kilometer klassisk ble Hedda Østberg Amundsen nummer ni. Ebba Andersson fra Sverige ble verdensmester. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.