Skip to main content

Hanevolds NRK-kollega: – Det mest sjokkerende jeg har hørt noen gang

NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith var sammen med Halvard Hanevold i Frankrike sist helg. – Det er det mest sjokkerende jeg har hørt noen gang. Det er helt ubegripelig, sier han om dødsfallet.

NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith var sammen med Halvard Hanevold i Frankrike sist helg. – Det er det mest sjokkerende jeg har hørt noen gang. Det er helt ubegripelig, sier han om dødsfallet.

Foto: ULF HANSEN

NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith minnes Halvard Hanevold som et interessant menneske å være sammen med. Han kaller beskjeden om dødsfallet for «helt ubegripelig».

– Det er det mest sjokkerende jeg har hørt noen gang. Det er helt ubegripelig, sier Stabrun Smith til Budstikka kort tid etter at han ble kjent med Hanevolds dødsfall.

Sist han så Hanevold var i Frankrike sist helg.

– Det siste vi sa til hverandre var «takk for turen, vi sees til vinteren». Og senest i dag diskuterte jeg med sjefen min hvilke verdenscuprenn Halvard skulle være med på til vinteren, sier Stabrun Smith.

Sosial og omgjengelig

Han minnes Hanevold som en fyr det var godt å være på tur med.

– Halvard var veldig sosial og omgjengelig. Han likte å gruble og gå i dybden på ting. Hvis jeg stilte ham et spørsmål grublet han som regel før det kom et svar. Han var et interessant menneske å være sammen med, sier NRK-kommentatoren.

Han har mange minner sammen med Hanevold – både da Hanevold var utøver, men også etter at han avsluttet karrieren som skiskytter og ble ekspert på NRK.

– Det er så utrolig mange flotte minner. Jeg har kommentert Halvard vinne OL-gull i Vancouver, da han satte alt inn i sitt siste år som aktiv på å vinne den stafetten. Og de klarte det, mimrer Stabrun Smith.

– Som kollega tenker jeg på alle de hyggelige samtalene vi hadde etter sending, da tok vi det helt rolig med litt mat og drikke, legger han til.

– Hvordan blir den kommende skiskytingssesongen etter dette?

– Jeg har akkurat fått beskjeden om at Halvard er død, så det er vanskelig å si noe om det akkurat nå.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.