Skip to main content

Gull til skiskytter-jentene

Marte Olsbu Røiseland, Ida Lien, Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold vant VM-gull lørdag.
Marte Olsbu Røiseland, Ida Lien, Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold vant VM-gull lørdag.
Foto: Borut Zivulovic/REUTERS

Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, Ida Lien og Marte Olsbu Røiseland sikret Norge gull på VM-stafetten i Pokljuka. 

Seieren var et faktum da Olsbu Røiseland gikk først i mål og sikret norsk gull, med en margin på 8,8 sekunder, foran Tyskland som tok sølv, mens Ukraina tok bronse.

– Bedre enn dette her, får du det ikke, kommenterte Synnøve Solemdal for NRK da VM-gullet var sikret.

Det norske kvinnelaget vant VM-stafetten både i 2020 og i 2019. Fra de to lagene er den eneste forskjellen at Ida Lien har kommet inn for nettopp Solemdal. Stafetten er Liens stafett-debut i VM.

Ifølge Ingrid Landmark Tandrevold skal hun og Tiril Eckhoff før start ha «lovet hverandre å gå siste runde alt de kunne». Hvilket de også gjorde.

Tiril Eckhoff har allerede tre VM-gull og ett sølv så langt i mesterskapet.

– Nå er vi der vi skal være, sier Tandrevold til NRK.

Måtte stoppe bilen

For ordfører Lisbeth Hammer Krog måtte bilturen til gården i Østerdalen ta en helt nødvendig stopp på Espa, da innspurten til Olsbu Røiseland ble litt for spennende til å sitte bak rattet.

– Det var helt fantastisk. Tenk å gå inn til gull, selv om du bommer på stående, nær sagt roper ordføreren i røret.

– Det er så imponerende, den mentale styrken disse jentene besitter, fortsetter hun.

Lisbeth Hammer Krog har aldri lagt skjul på at hun er stor fan av Fossum-jentene Eckhoff og Landmark Tandrevold.

– Jeg legger ut på Facebook hver gang de vinner, men det gjør de jo hele tiden. Nå er det nesten blitt slik at jeg frykter jeg spammer egen Facebook med idrettsprestasjoner fra Bærum, sier hun.

Foruten egen glede over skijentenes prestasjon, priser Hammer Krog seg lykkelig over at også en annen gjeng trolig fikk en fin opplevelse på lørdag.

– Jeg snakker blant annet om min egen mor på Solvik sykehjem og andre beboere på tilsvarende institusjoner. Å kunne få se en stafett av dette kaliberet er topp underholdning for dem. Jeg vet at det gjør dagen for mange, sier ordføreren. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.