Skip to main content

Granerud sesongåpnet med tredjeplass

Forrige sesong vant Halvor Egner Granerud verdenscupen. Lørdag åpnet han årets sesong med en sterk tredjeplass i Russland.

Forrige sesong vant Halvor Egner Granerud verdenscupen. Lørdag åpnet han årets sesong med en sterk tredjeplass i Russland.

Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Halvor Egner Granerud ledet midtveis i verdenscupåpningen, men han klarte ikke å følge opp i finaleomgangen og ble til slutt nummer tre.

Halvor Egner Granerud har ambisjoner om å bli den første siden 2005 som vinner verdenscupen to år på rad.

Lørdag ettermiddag startet han jakten på det store glasstrofeet, og han åpnet med en solid tredjeplass i russiske Nizjnij Tagil.

– Pallplass i et veldig utfordrende renn skal vi være veldig fornøyde med, sa Tv3s hoppekspert Andreas Stjernen etter rennet.

– Han viser at han har forberedt seg godt og at han er klar for en ny sesong. Jeg tror han er kapabel til å forsvare den gule trøyen, fulgte han opp.

Ledet etter første

Med et hopp på 133 meter og 127.5 poeng ledet Granerud med 0.7 poeng på tyske Karl Geiger etter førsteomgangen.

I konkurransens siste hopp landet Asker-mannen på 125 meter, men det var ikke nok til matche hverken Geiger eller japanske Ryoyu Kobayashi.

– Dette er kjent for å være et sted med mye vind. Vinden spiller inn, og jeg synes Halvor takler det på en bra måte. At han kommer seg inn på pallen er en god start, sa hoppekspert Maren Lundby i Tv3s studiosending etter rennet.

Granerud imponerte stort da han vant elleve renn og verdenscupen sammenlagt i fjor vinter, og i oktober ble 25-åringen den tredje i historien som klarte å følge opp triumfen i verdenscupen med en sammenlagtseier i Sommer Grand Prix.

Øvrige nordmenns plasseringer i lørdagens renn: Robert Johansson (9. plass), Marius Lindvik (19.), Daniel-André Tande (24.), Johann André Forfang (25.). Anders Fannemel og Fredrik Villumstad kom ikke til finaleomgangen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.