Skip to main content

Granerud på pallen i Bischofshofen

Halvor Egner Granerud ble nummer to bak Marius Lindvik i Bischofshofen i Østerrike.

Halvor Egner Granerud ble nummer to bak Marius Lindvik i Bischofshofen i Østerrike.

Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB

Halvor Egner Granerud kom på pallen i verdenscuprennet i Bischofshofen lørdag ettermiddag. 

Marius Lindvik var best av samtlige i lørdagens verdenscuprenn i hopp i Bischofshofen. Halvor Egner Granerud fulgte nærmest.

Hjemmehåpet Philipp Aschenwald leder rennet foran den ferske hoppukevinneren Ryoyu Kobayashi foran finaleomgangen, med Granerud og Lindvik på plass tre og fire. Da rennet skulle avgjøres, var imidlertid nordmennene best.

Lindvik landet på 139 meter, mens Granerud fikk opp 136. Kobayashi måtte nøye seg med 133,5 og falt til fjerdeplass. Aschenwald ble bare nummer fem.

Tredjeplassen gikk til østerrikeren Jan Hörl.

Perfekt hopp

Seieren var Lindviks første i verdenscupen denne sesongen.

– Jeg er kjempefornøyd. Endelig er jeg på toppen. Det andre hoppet var nærmest perfekt, sa Lindvik til arrangøren.

De øvrige nordmennene klarte ikke å blande seg inn i teten. Fredrik Villumstad var nummer 18 etter første omgang etter et svev på 127 meter, men falt ned til 21.-plass med 128 i annen omgang.

Johann André Forfang og Daniel-André Tande var henholdsvis nummer 21 og 22 foran finaleomgangen, men klatret henholdsvis seks og fire plasser etter kjempehopp på 136 og 134,5 i annen omgang.

For Robert Johansson ble det en svært skuffende dag i Bischofshofen. Han mislyktes i sitt første hopp og klarte ikke å kvalifisere seg for finaleomgangen. Søre Ål-hopperen endte på 34.-plass, mens Joacim Ødegård Bjøreng ble nummer 42.

Søndag er det lagkonkurranse i Bischofshofen.

(©NTB)

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.