Skip to main content

Granerud fløy inn til historisk seier

Halvor Egner Granerud drømmer om å kopiere fjorårets sammenlagtseier i verdenscupen, og søndag tok han årets første seier da han vant i Russland.

Halvor Egner Granerud drømmer om å kopiere fjorårets sammenlagtseier i verdenscupen, og søndag tok han årets første seier da han vant i Russland.

Foto: KARL BRAANAAS

Søndag tok Halvor Egner Granerud sin 12. verdenscupseier. Dermed er han tidenes mestvinnende mannlige norske skihopper.

Tett snøvær var ikke nok til å stoppe Granerud i søndagens renn i russiske Nizjnij Tagil. 

Han ledet halvveis, og med et hopp på 122 meter under utfordrende forhold holdt han rivalene bak seg i finaleomgangen. Dermed kunne fjorårets verdenscupvinner slippe jubelen løs og feire den historiske triumfen.

– Det har vært mye hardt arbeid de siste ukene for å få hoppingen på et høyt nok nivå til å vinne konkurranser, sa han i et intervju på Viaplay etter konkurransen.

Foran søndagens renn sto både Granerud og Roar Ljøkelsøy med elleve verdenscupseiere hver. 

Åpnet med to pallplasser

Asker-hopperen la grunnlaget for søndagens seier da han landet på 134,5 meter i første omgang. Tyske Karl Geiger ble nummer to, 8.8 poeng bak Granerud, mens østerrikske Stefan knep tredjeplassen.

– Jeg var faktisk ganske irritert etter kvaliken i dag og følte at jeg hadde mye mer å gi. Jeg klarte å få til to veldig gode hopp, sa Granerud.

Landslagssjef Clas Brede Bråthen var en fornøyd mann etter seieren.

– I dag får vi se litt mer av kapasiteten han har i siste hoppet, hvor han hadde svært krevende forhold, sa han til NRK etter rennet.

Seieren gjør at Granerud har fått en kjempestart på årets sesong. Lørdag ledet han også etter første omgang, men da endte han til slutt på tredjeplass.

Halvor Egner Granerud har uttalt at han har ambisjoner om å bli den første siden 2005 som vinner verdenscupen to år på rad. Helgens resultater gjør at han ligger på andreplass i sammendraget etter at de to første rennene er unnagjort. Nevnte Geiger, som vant på lørdag, leder.

– Han viser at han har forberedt seg godt og at han er klar for en ny sesong. Jeg tror han er kapabel til å forsvare den gule trøyen, sa hoppekspert Andreas Stjernen i Tv3s studio etter lørdagens tredjeplass.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.