Skip to main content

Gikk 516 kilometer på ski på nesten 32 timer

Anders Aukland fra Lommedalen er en milsluker av rang. Nå har han også gått verdens lengste skitur.

Anders Aukland fra Lommedalen er en milsluker av rang. Nå har han også gått verdens lengste skitur. 

Foto: KARL BRAANAAS

Anders Aukland (47), broren Jørgen (44) og Joar Thele (26) gikk en skitur som  det skal bli vanskelig å slå.

Anders Aukland fra Lommedalen er en av de virkelige milslukerne i norsk langrenn, og i helgen klinken til han, broren Jørgen og kameraten Joar Thele til med en skitur som strakte seg 516 kilometer i løpet av 32 timer i Nordmarka. Det er lenger enn avstanden Oslo – Trondheim med bil.

– Vi gjorde det mye for opplevelsen. Det var ganske rått, men det er langt, altså. Målet var å gå den lengste skituren som er gjort, sier Anders Aukland til NRK

Ville ta rekorden

Det har etter hvert utviklet seg til å bli en durabelig kamp i det norske langrennsmiljøet om å gå lengst mulig sammenhengende på ski. Og ingen skal ha gått lenger enn det trioen gjorde fra lørdag til søndag kveld. Rekordholderne gikk en runde på cirka seks kilometer ved vannet Gjerdingen i Nordmarka fra lørdag klokken 13.00 til sent søndag kveld.

– Vi lå ikke på bakken da vi var ferdig, men vi ville ta rekorden. Vi var fornøyde på slutten, da vi hadde gått så lenge og stått i skidressen i 31 timer, forteller Anders Aukland.

Det er ikke den første lange skituren som er gått i Nordmarka de siste ukene. Det startet med Hans Christer Holund, Johan Tjelle og Sjur Obrestad Gabrielsen som gikk 200 kilometer på 11 timer forrige helg.

Deretter gikk Anders Aukland og Joar Thele 320 kilometer på 18 timer mandag i forrige uke, før Eirik Asdøl fra Slependen søndag måtte gi seg etter 19 timer i skisporet. Da hadde han gått 376 kilometer. Så kom altså trioen Anders og Jørgen Aukland og Joar Thele satte punktum søndag kveld med 516 kilometer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.