Skip to main content

Fullt hus og seier for Tandrevold

Ingrid Landmark Tandrevold vant søndagens fellesstart på Sjusjøen.

Ingrid Landmark Tandrevold vant søndagens fellesstart på Sjusjøen.

Foto: Knut Bjerke

Ingrid Landmark Tandrevold var overlegen på fellesstarten under sesongåpningen på Sjusjøen søndag. 

Fossum-utøveren skjøt 20 av 20 blinker rett ned, og gikk også raskt i sporet. Til slutt vant Tandrevold 19,4 sekunder foran franske Chloé Chevalier.

– Det var utrolig moro. Antall ganger jeg har skutt 20 treff kan jeg telle på én hånd, kanskje bare én finger til og med, smilte Tandrevold til NRK etter rennet. 

– Jeg rakk å tenke litt på sist jeg klarte det, jeg tror jeg har gjort det én gang før. Det var i Ruhpolding i 2018. Da tok jeg min første pallplass i verdenscupen. Vi får satse på at det lover godt i år, fortsatte hun.

Karoline Erdal fra Førde kom på tredjeplass i rennet. Hun traff også på 20 av 20 skudd. Erdal forteller til NRK at hun ikke tenkte så mye da hun traff samtlige blinker, og sier litt lattermildt at akkurat det er irriterende når man etterpå skal tenke på hvordan man fikk det til. De tankene kjenner Tandrevold seg igjen i.

– Som regel husker man alt fra en dårlig serie, men veldig lite fra en god en. Det er definitivt sånn at når man ikke tenker, bare gjør, da skyter man best, sier hun.

– Usikker på formen

Etter å ha vunnet en duell på siste skyting mot Markéta Davidová, Tandrevold traff fullt hus mens Davidova bommet to ganger, kunne 25-åringen gå alene på siste runde.

– Jeg følte meg stiv, men det var veldig deilig å høre på sekunderingen at de andre hadde bommet, ler hun.

– Jeg var usikker på formen, så det var digg å kunne nyte det på sisterunden, og bli heiet frem av publikum.

Tandrevolds lagvenninne Tiril Eckhoff ble nummer 13 søndag, men tok tredjeplassen på lørdagens sprint. Der ble Tandrevold nummer ni. Bærum Skiklubs Sturla Holm Lægreid ble beste lokale på herrenes fellesstart, med femteplass, mens Askers Truls Fjellheim Jorde fikk den æren på sprinten, da han ble nummer 16.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.