Skip to main content

Fra kollaps til VM-medalje for Fossum-jente

Ingrid Landmark Tandrevold tok bronse i VM.

Ingrid Landmark Tandrevold tok bronse i VM. 

Foto: KARL BRAANAAS

Ingrid Landmark Tandrevold sikret bronsemedalje på 15 kilometeren under VM i skiskyting. For én måned siden kollapset hun med hjerteflimmer.

Fossum-jenta strålte om kapp med solen i Pokljuka etter at hun fikk en voldsom opptur med bronsemedalje på den lengste distansen i VM. Ingrid Landmark Tandrevold traff på 19 av 20 skudd og ble nummer tre, etter gullvinner Markéta Davidová fra Tsjekkia og Hanna Öberg fra Sverige. 

24-åringen fra Bærum innrømmet til NRK etter løpet at det har vært godt at hun har en mobilsponsor – det har blitt lange telefonsamtaler denne sesongen og mye støtte hjemmefra. 

– Nå er jeg veldig, veldig glad. Det var ekstra stas at da de to store (Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland) ikke hadde den beste dagen, sto Ida (Lien) og jeg frem og viser at vi har et så sterkt lag, kommenterte Landmark Tandrevold til NRK. 

Fire bom

Alt Tiril Kampenhaug Eckhoff hadde stilt opp i under VM hadde blitt til gull. Tirsdag var også hun menneskelig.

30-åringen fra Fossum var uslåelig på de tre første distansene under VM i skiskyting i Pokljuka. På normaldistansen tirsdag ble det en bom på de to første skytingene. To bomskudd på tredje skyting gjorde at hun var ute av medaljekampen. Til slutt ble hun nummer 24. 

Kollapset

Det er en drøy måned siden Tandrevold kollapset under verdenscupsprinten i Oberhof

Det var rett etter den andre skytingen at Fossum-løperen Ingrid Landmark Tandrevold plutselig ble liggende på snøen i verdenscuprennet i tyske Oberhof. 24-åringen slet med å puste etter den stående skytingen, og ble lagt på ryggen med beina høyt.

– Jeg fikk hjerteflimmer på vei ut av matta etter siste skyting. Følte meg akutt uvel og at jeg mistet all energi i kroppen. Jeg kjente umiddelbart igjen symptomene da jeg har erfart dette en gang før, faktisk her i Oberhof i 2017. Da ble jeg undersøkt i Tyskland på Olympiasenteret der og også hjemme i Oslo. Ingen uregelmessigheter funnet. Etter dette er hjertet regelmessig kontrollert, også før denne sesongen, uten å finne feil, fortalte Ingrid Landmark Tandrevold i en pressemeldingen den gangen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.