Skip to main content

For et comeback – alvorlig skade gjorde Kilde bedre på ski

Aleksander Aamodt Kilde tok sin tredje seier for sesongen og sin fjerde seier i Val Gardena.
Aleksander Aamodt Kilde tok sin tredje seier for sesongen og sin fjerde seier i Val Gardena.
Foto: AP Photo/Alessandro Trovati

I over et halvt år kunne ikke Aleksander Aamodt Kilde stå på ski. Han tror det kan ha gjort ham til en bedre skikjører. 

I januar i år fikk verdenscupvinneren fra Lommedalen for første gang en alvorlig skade. Korsbåndet røk og dermed røk også det meste av 2021.

Men nå er han tilbake og comebacket har vært enormt. I Beaver Creek 3. og 4. desember sjokkerte han med å vinne to renn. Fredag vant han igjen da det var super-G i Val Gardena i Italia. 

– Jeg føler jeg kjenner kroppen litt bedre nå. Jeg har bedre kontakt med en del muskelpartier, står bedre i balanse og riktigere på skiene enn før jeg ble skadet, sier Aamodt Kilde og påpeker at han også har blitt et år eldre.

Fredag tok han sin fjerde seier i karrieren i Val Gardena, som må være 29-åringens lykkebakke. 

– «Pleier å vinne der». Det er ikke så ofte man hører det, humrer Aamodt Kilde. 

– Men det er bare positivt. Det er vanskelig å si hvorfor det stemmer i Val Gardena. Som nordmann har man gjerne et godt teknisk grunnlag. Det er fordel å ha i denne bakken.

Klinte til

Og det viste han altså igjen. Aleksander Aamodt Kilde leverte et superløp i super-G-rennet og var 27 hundredels sekund foran den regjerende verdensmesteren i super-G, Vincent Kriechmayr.

Kriechmayr satte standarden da han tok ledelsen med 7 tideler med startnummer 11, men Kilde tok kommando umiddelbart i sitt løp og økte til østerrikeren for hver mellomtid.

Senere la Matthias Mayer seg inn på 2.-plass, 22 hundredeler bak Kilde.

Adrian Smiseth Sejersted fra Stabæk hang godt med i store deler av traseen. Mot slutten mistet han rytmen og tapte tid da han ble trukket langt ut i en sving. Han var 1,83 sekunder bak Kilde.

Aleksander Aamodt Kilde har gjort et strålende comeback etter kneskade.

Aleksander Aamodt Kilde har gjort et strålende comeback etter kneskade. 

Foto: Joakim S. Enger

Fredagens vinner legger ikke skjul på at han er overrasket over at han så raskt tilbake og kjemper helt i toppen allerede. 

– Den helgen i Beaver Creek var surrealistisk. Det var mye følelser på en gang. Det hadde vært en lang venteperiode og jeg trodde jeg skulle trenge litt lengre tid – men når den kommer så tar jeg den, smiler han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.