Skip to main content

Flust av lokale til sesongåpningen

Kristin Lysdahl fra Asker Skiklubb er en av syv utøvere fra Asker og Bærum som er tatt ut til helgens sesongåpning i alpint i Sölden i Østerrike. 

Foto: TRINE JØDAL

Da Norges Skiforbund offentliggjorde uttaket til helgens sesongåpning i alpint, var det hele syv utøvere fra klubber i Asker og Bærum på lista. 

Til helgen er det sesongåpning i storslalåm i Sölden i Østerrike. Mandag offentliggjorde sportssjef Claus Johan Ryste hvilke 18 utøvere som skal representere Norge i sesongens første skirenn.

Hele syv av de 18 er fra skiklubber i Asker og Bærum. Flest har Bærums skiklubb, med Mina Fürst Holtmann, Rasmus Windingstad, Lucas Braathen og Atle Lie McGrath. Deretter følger Lommedalens IL med Leif Kristian Nestvold Haugen og regjerende verdenscupvinner Aleksander Aamodt Kilde. 

Kristin Lysdahl er Asker Skiklubbs eneste representant. 

– Liten «smakebit»

Sportssjef for alpint i Skiforbundet, Claus Johan Ryste fra Lommedalen i Bærum, er spent på sesongåpningen til helgen. 

– Det har vært en spesiell og annerledes oppladning for oss til årets storslalåmåpning, men utøverne er godt forberedt. Vi har fått trent under gode forhold i Norge i sesongoppkjøringa, og har fått til mye bra trening, forklarer han i en pressemelding fra Skiforbundet.

– Sölden kommer alltid tidlig, men det er godt at vi får en «smakebit» på hva som venter oss i sesongen, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.