Skip to main content

Flatla og Hagen imponerte i NM

Kasper Moen Flatla tok to sølvmedaljer under helgens kombinert-NM. Her fra verdenscupdebuten for to år siden.

Kasper Moen Flatla tok to sølvmedaljer under helgens kombinert-NM. Her fra verdenscupdebuten for to år siden.

FOTO: PRIVAT

Haslums Ida Marie Hagen og Jardars Kasper Moen Flatla sikret seg to medaljer hver under helgens kombinert-NM på Beitostølen.

I herreklassen var de tre foregående sesongenes verdenscupvinner Jarl Magnus Riiber utilnærmelig, men Flatla tok sølvet både lørdag og søndag. 

Det betyr at han langt på vei sikret seg en av de to ledige plassene til kommende helgs verdenscupåpning i finske Ruka.

– Det er alltid moro. Jeg har aldri vært i Ruka. Det ser ut som en bakke som passer meg fint, sa Flatla til NRK etter målgang.

En stor gruppe utøvere kom jagende bak ham begge dager, men Jardar-gutten holdt unna.

– Det var veldig moro å gå. Det er alltid litt stressende å bli jaget, du føler alltid at de er nærmere enn de er, sa Flatla til NRK etter søndagens renn.

Espen Andersen fra Lommedalens IL og Jens Lurås Oftebro fra Jardar var begge forhåndsuttatt til Ruka-troppen før NM. Andersen tok bronse på lørdag, før han ble nummer fem på søndag.

Oftebro ble nummer seks på lørdag, men forsvant ut av søndagens bronsekamp da bindingen hans løsnet. Bror Einar tok femteplassen på lørdag og ble nummer elleve søndag.

Fornøyd med hoppene

I kvinneklassen var Ida Marie Hagen 24,4 sekunder bak gullvinner og regjerende verdensmester Gyda Westvold Hansen i lørdagens renn.

Søndag gikk Haslum-jenta ut mer enn ett minutt bak ledende Mari Leinan Lund. Lund vant løpet, mens Hagen måtte se seg slått av nevnte Hansen i sølvkampen.

Dermed ble det bronsemedalje på Hagen, som var 38,4 sekunder bak vinneren i mål. 

– Jeg er mest fornøyd med at jeg fikk til gode hopp i hoppbakken. Det var godt å få det til i konkurranse også. Nå må jeg jobbe med å gå fortere på ski, slik at jeg kan henge på Gyda, sa Hagen til NRK etter søndagens renn.

Mille Marie Hagen fra Haslum kom på femteplass søndag og sjetteplass på lørdag.

Kvinnenes verdenscup starter ikke før i desember.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.