Skip to main content

Fikk tusenvis av hatmeldinger

Halvor Egner Granerud skylder på dårlig oversettelse etter massevis av meldinger fra polske hoppfans.

Halvor Egner Granerud skylder på dårlig oversettelse etter massevis av meldinger fra polske hoppfans.

Foto: Fabrice Coffrini/SCANPIX

Halvor Egner Granerud var skuffet etter hopprennet i Innsbruck. Uttalelsene i etterkant har gjort at det hagler med meldinger fra polske hoppfans. 

Etter søndagens 15.-plass i Innsbruck er Asker-hopperen Halvor Egner Granerud 20 poeng bak polske Kamil Stoch i sammendraget før det siste rennet i Hoppuken, onsdag. 

I frustrasjonen etter søndagens plassering kom Granerud med noen uttalelser som har gjort at han og kjæresten ifølge NRK har mottatt tusenvis av hatmeldinger. 

– Det har vært mye stygt. Jeg har klart å holde meg unna det meste av det. Jeg tror jeg har fått noen tusen hatmeldinger. Det har vært mye, sa Granerud til NRK mandag formiddag.

Han skylder på dårlig oversettelse. 

– Jeg angrer ikke på det jeg sa, men heller måten ting ble sagt på. Det ble ikke sagt i en setting hvor hodet var helt klart. Hvis det er noe, så er det at det ikke er kommet frem hvor god jeg syns Kamil er, la han til.

Over streken 

Det skal ha vært særlig en uttalelse til TV 2 som har fått polakkene til å reagere. 

– Kamil er så ustabil at det skal gå fint. Eller, det kan gå fint. Jeg tror også at hvis det er jevne forhold i Bischofshofen, så kan jeg hoppe inn 10 poeng på ham. Han hopper ikke så jævlig godt, men han har fått gode resultater, sa Granerud. 

I polsk mediene ble han omtalt som en dårlig taper.

Egner Granerud innrømmer at de stygge meldingene påvirker ham før onsdagens konkurranse i Bischofshofen.

– Jeg har måttet prøve å få forklart meg. Samtidig ikke noe kjekt å få dritt slengt etter meg og mot kjæresten min. Jeg syns det blir langt over streken, sier han til NRK.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.