Skip to main content

Fikk korona, vant verdenscupen og begynte å gråte

Halvor Egner Granerud har vunnet verdenscupen, selv uten å ha hoppet. Bildet er fra da han tok VM-sølv i skiflyging i Planica.

Halvor Egner Granerud har vunnet verdenscupen, selv uten å ha hoppet. Bildet er fra da han tok VM-sølv i skiflyging i Planica. 

Foto: Ronald Brandel

Halvor Egner Granerud (24) har vunnet verdenscupen. Det fikk verdens beste skihopper til å ta til tårene.

Det har vært noen spesielle dager for skihopperen Halvor Egner Granerud fra Asker. Onsdag ble det klart at verdens beste skihopper var smittet av koronaviruset, og resten av verdensmesterskapet var ødelagt for 24-åringen.

Torsdag kom beskjeden om at han har vunnet verdenscupen sammenlagt. Rett og slett fordi det er klart at Det Internasjonale Skiforbundet (FIS) ikke får erstattet alle Raw Air-rennene i Norge – som er blitt avlyst grunnet koronapandemien. De har kun klart å erstatte ett av de fire rennene som skulle vært arrangert i Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund.

Faren til Halvor Egner Granerud, Svein Granerud, skulle faktisk være rennsjef i noen av rennene.

Gråte

Nå er det altså bare tre renn igjen og nordmannen leder med 526 poeng. Dermed kan ingen ta ham igjen.

– Selv om det har sett veldig sannsynlig ut lenge, svar det fortsatt en veldig gledelig beskjed å få. Da jeg fikk beskjeden begynte jeg umiddelbart å gråte. Det har vært noen tunge dager nå, men det å endelig få̊ det bekreftet var utrolig godt, sier Halvor Egner Granerud til hopplandslagets Facebook-side.

Som Leicester

24-åringen fra Asker er en ihuga fotballsupporter, og trekker sammenligning til Leicester som meget overraskende vant Premier League i 2016 når han skal beskrive sin egen prestasjon.

– Dette var et umulig mål jeg satte meg etter forrige sesong, så det å klare det føles uvirkelig. Jeg føler meg litt som en hoppversjon av Leicester, selv om det er lettere å snu en person enn et helt lag, sier Egner Granerud.

Halvor Egner Granerud sitter fortsatt i isolasjon på hotellrommet i Oberstdorf. Der kan han bli sittende til VM er over.

– Nå skal jeg nyte denne følelsen i dagene og ukene som kommer, og bruke det å løfte kula i Planica som motivasjon mens jeg kommer meg gjennom sykdommen, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.