Skip to main content

Fantastisk sisterunde sikret nye VM-medaljer for Fossum-jentene

Tiril Kampenhaug Eckhoff ble VM-dronningen med seks medaljer på syv distanser. På fellesstarten søndag tok Ingrid Landmark Tandrevold sølv og Kampenhaug Eckhoff bronse.
Tiril Kampenhaug Eckhoff ble VM-dronningen med seks medaljer på syv distanser. På fellesstarten søndag tok Ingrid Landmark Tandrevold sølv og Kampenhaug Eckhoff bronse.
Foto: Manzoni/IBU

Appetitten på VM-medaljer vil ingen ende ta. Søndag tok Ingrid Landmark Tandrevold sølv og Tiril Kampenhaug Eckhoff bronse på fellesstarten i skiskyting. 

I januar kollapset Ingrid Landmark Tandrevold med hjerteflimmer i et verdenscuprenn i Oberhof. Men i VM slo hun tilbake med en bronse på normaldistansen og et stafettgull før den avsluttende fellesstarten søndag. 

Der klinket hun til med en enorm sisterunde og feide fra italienske Vitozzi og Marte Olsbu Røiseland og spurtet inn til sølvmedalje. 

VM-dronning

Tiril Kampenhaug Eckhoff er VM-dronningen og hadde fire gull og en sølvmedalje før søndagens løp. Fossum-jenta bommet en gang på 1.- 3. og 4. skyting. 

30-åringen holdt enorm fart på sisterunden og gikk seg opp fra 5. plass til bronsemedalje. 

Dermed reiser hun hjem fra Pokljuka med utrolige fire gull, en sølv og en bronse på de syv VM-distansene. 

Suverent

– Det er helt suverent, jeg er kjempefornøyde, sier hun til NRK. 

Kampenhaug Eckhoff innrømmer at hun ikke trodde det var mulig å ta medalje i fellesstarten da hun gikk ut på den siste runden. 

– Jeg fikk superpower på den siste runden, kommenterer hun. 

– Helt fantastisk

Klubbvenninne Ingrid Landmark Tandrevold påpeker at de to laget en depressiv podkast etter VM i fjor. Stemningen er en helt annen i år.

– Det er helt fantastisk! Jeg har aldri slått Tiril og Marte i noen som helst spurt. Det er en første gang for alt og det var topp at det skjedde i VM, sa hun til NRK. 

24-åringen reiser altså fra Slovenia med en gull, en sølv og en bronse. 

– Det er over all forventning. Jeg er så takknemlig og må takke de som backer meg, smiler hun. 

Lisa Theresa Hauser fra Østerrike traff på alle de 20 skuddene og ble verdensmester søndag. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.