Skip to main content

– Et nivå vi aldri har sett før

Tiril Kampenhaug Eckhoff har vunnet syv sprinter på rad. Her jubler hun for fredagens seier i Östersund
Tiril Kampenhaug Eckhoff har vunnet syv sprinter på rad. Her jubler hun for fredagens seier i Östersund
Foto: Manzoni/IBU

Tiril Kampenhaug Eckhoff (30) har gjort noe ingen andre skiskyttere har klart. – Et nivå vi aldri har sett før i skiskyting for kvinner, sier NRK-ekspert Ola Lunde.

Fredag tok Fossum-løperen den syvende seieren på rad i sprint da hun var best av alle i Östersund. Maken til seiersrekke har ingen tidligere klart i samme disiplin – hverken på dame- eller herresiden.

Det var hennes 13 verdenscupseier for sesongen – det er én bak rekorden til Magdalena Forsberg og fortsatt gjenstår to renn.

I VM i Pokljuka tok hun fire gull og var den soleklare VM-dronningen.

Skjønner det ikke

Tiril Kampenhaug Eckhoff sier selv at hun ikke helt klarer å ta inn over seg den enorme suksessen hun har om dagen.

– Jeg klarer ikke helt å skjønne det. Jeg tenker at jeg er fortsatt inne i en drømmeboble. Det kan ikke beskrives, rett og slett, uttalte hun til NRK etter sin 26. verdenscupseier i karrieren.

Kampenhaug Eckhoff skjøt et bomskudd på fredagens sprint, men var likevel raskere en Dorothea Wierer, som ble nummer to. Ingrid Landmark Tandrevold fra Fossum ble nummer tre.

Det fikk Kampenhaug Eckhoff til å dra Fossums kamprop på direkten på NRK: Fossum, Fossum godt humør, det er det som gjør – susen.

– Jeg er veldig fornøyd med skytingen og hadde virkelig lyst til å sette noen gode skudd. Det gir et godt utgangspunkt før jaktstarten i morgen, uttalte Ingrid Landmark Tandrevold.

Knallhard kamp

I herreklassen kjemper Sturla Holm Lægreid (24) fra Bærums Skiklub og Johannes Thingnes Bø en knallhard kamp om sammenlagtseieren i verdenscupen. Under fredagens sprint i Östersund ble Holm Lægreid nummer 6. Thingnes Bøe kom på plassen bak. Det betyr at BSK-løperen tok inn to poeng i verdenscupsammendraget. 

Bø oppsummerte løpet med at han ikke er i sin beste skyteform og at Holm Lægreid ikke er i sine beste langrennsform. 

– Det blir en spennende jaktstart, fastslår han. 

– Jeg følte det var tungt i dag. Kroppen var ikke i sin beste form, sa Sturla Holm Lægreid til NRK etter løpet. 

Han innrømmet at han hadde litt flaks som havnet foran Johannes Thingnes Bøe.

– Det går i bølgedaler og vanskelig å få både form og skyting til å stemme samme dag, uttalte han.

Italienske Lukas Hofer vant rennet. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.