Skip to main content

Egner Granerud skaffet godt utgangspunkt – men seiersrekken brutt

Halvor Egner Granerud ble nummer fire under åpningsrennet i Hoppuken tirsdag.

Halvor Egner Granerud ble nummer fire under åpningsrennet i Hoppuken tirsdag.

Foto: Ronald Brandel

Halvor Egner Granerud leverte to gode hopp i Hoppukens åpningsrenn, men tøffe forhold i første omgang gjorde sitt til at seieren glapp.

Til slutt endte Asker-hopperen på fjerdeplass, elleve poeng bak vinneren, Karl Geiger fra Tyskland. Dermed stoppet Egner Graneruds seiersrekke i verdenscupen på fem strake seire.

Egner Granerud hoppet seg imidlertid opp i den andre omgangen – fra niende plass. Etter 122 meter i første forsøk, landet Egner Granerud på 131 meter i finaleomgangen.

– Hoppteknisk er det ikke noe å ta han på. Du ser fortsatt at det er en gutt som er full av selvtillit. Det er maks kraft, sier hoppekspert Anders Jacobsen på NRK.

– OK start

Det første hoppet til Egner Granerud var faktisk forholdsvis bra. To av hans største konkurrenter, som hoppet rett før han – landsmannen Robert Johansson og tyskeren Markus Eisenbichler – mislyktes i første omgang. Johansson klarte ikke kvalifisere seg til andre omgang, mens Eisenbichler la seg på 27. plass. 

Eisenbichler hoppet seg dog opp til femte plass etter et kjempehopp i andre omgang.

– Jeg synes egentlig hoppet kjentes ganske ålreit ut. Jeg var litt overrasket da jeg så jeg ikke fikk mer vindkompensasjon. Det er en ok start, men plasseringen ser verre ut enn den er, sa Halvor Egner Granerud til NRK etter hoppet.

Det samme syntes trener Alexander Stöckl.

– Jeg synes Halvor leverer et ålreit hopp. Jeg snakket med den tyske treneren, som også mente at det så bra ut, men det var ikke mulig å henge med i toppen. Jeg er veldig fornøyd med at han henger med, sier Alexander Stöckl til NRK.

Etter rennet var han fornøyd med at Egner Granerud er på skuddhold.

– Han er akkurat utenfor pallen. Det er en veldig god prestasjon. Han er fortsatt i veldig bra form.

– Ingenting å fly på

I NRK-studio satt Jacobsen og sportssjef Clas Brede Bråthen og skrøt av Egner Graneruds førstehopp.

– Jeg synes Halvor gjør en bra jobb sammenlignet med de han hopper samtidig med, sa Bråthen.

– Halvor gjør et godt hopp, han har bare ingenting å fly på over kulen, supplerte Jacobsen.

Polske Kamil Stoch endte på andreplass 8,2 poeng foran Egner Granerud. Nordmannen Marius Lindvik endte som nummer tre, 5,1 poeng foran Egner Granerud.

I Hoppuken tar man med poengsummen fra hvert renn. Den med flest poeng totalt etter fire renn, vinner.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.