Skip to main content

Egner Granerud disket fra historisk seier: - Veldig kjipt

Halvor Egner Granerud var skuffet etter at han ble disket i fredagens renn. Bildet er fra en tidligere anledning.

Halvor Egner Granerud var skuffet etter at han ble disket i fredagens renn. Bildet er fra en tidligere anledning. 

Foto: EPA/PHILIPP GUELLAND/SCANPIX

Halvor Egner Granerud trodde han var blitt historisk, som den mestvinnende nordmannen med 12 seiere i verdenscupen. Så ble han disket etter seieren.

Han har hatt en eventyrlig sesong, den unge skihopperen fra Asker. Halvor Egner Granerud har vært suveren, og feid unna all motstand i hoppbakkene verdens rundt.

Før fredagens konkurranse i Rasnov, Romania, hadde Egner Granerud vunnet 11 verdenscuprenn i 2020/21-sesongen. Det var bare Roar Ljøkelsøy som hadde like mange seiere. Men seierne til trønderen Ljøkelsøy kom over flere sesonger.

I fredagens renn var 24-åringen fra Asker igjen suveren, og han landet 96,5 meter ned i bakken i finaleomgangen. Det holdt til seiere – trodde alle.

Så kom kontrabeskjeden om at han ble disket på grunn av feil med utstyret. Dermed gikk seieren til japanske Ryoyu Kobayashi.

– Det ble dessverre en disk fra en seier, det må vi bare akseptere, at vi bommet på størrelsen på hoppdressen, sier landslagstrener Alexander Stöckl til VG.

– Kjipt

Halvor Egner Granerud var naturligvis en meget skuffet mann etter rennet der han ble disket fra den historiske seieren.

– Det er kjedelig når man finner ut at dressen er for stor. Det er veldig, veldig kjipt. Den var litt stor i hoften. Vi får sy den inn til i morgen, sier Halvor Egner Granerud til hopplandslagets Twitter-konto.

Lørdag skal han hoppe mixkonkurranse.

– Det er kjedelig at resultatet ble slik, men jeg må bare fikse det, sier han.

Om det at han gikk glipp av den historiske 12-seieren, sa han følgende:

– Det er jo ikke noen mulighet til å ta den rekorden i mixed, så jeg får vente til etter VM, sier han til hopplandslagets Twitter-konto.

Kjempekjedelig

Hoppsjef Clas Brede Bråthen var ikke til stede i Romania, men fulgte rennet fra TV-skjermen. Han hadde fått en rapport fra landslagstrener Alexander Stöckl da Budstikka pratet med ham noen minutter etter rennet.

– Det er kjempekjedelig for Halvor Egner Granerud. Heldigvis tapte han ikke så mye i sammendraget i verdenscupen, i og med at Markus Eisenbichler også dessverre led samme skjebne, sier Clas Brede Bråthen.

Kroppen forandrer seg 

– Hva skjedde egentlig? Hvorfor ble Egner Granerud disket?

– Trolig er det et avvik i forhold til kontrollmålingen av dressen. Ellers så er det luftgjennomstrømmingen det er noe galt med. Trolig er det kontrollmålingen, sier Bråthen.

– Halvor har vært mye ute og reist den siste tiden, og kroppen forandrer seg. Det er ikke akkurat så store marginer å surfe på, sier Bråthen.

Han ønsker ikke å lete etter en syndebukk. 

– Vi er ikke så opptatt av det. Vi vil bare sørge for at det ikke skjer igjen, sier han.

– Men det er trist at han ikke fikk rekorden på 12 seiere. Han fikk i hvert fall smakt på den i noen minutter, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.