Skip to main content

Eckhoff suveren i Tsjekkia – passerte Skjelbreid på gjev liste

Tiril Eckhoff har hatt full klaff denne helgen i verdenscuprennene i tsjekkiske Nove Mesto. Med søndagens seier på jaktstarten gikk hun forbi Liv-Grete Skjelbreid i antall verdenscupseire.

Tiril Eckhoff har hatt full klaff denne helgen i verdenscuprennene i tsjekkiske Nove Mesto. Med søndagens seier på jaktstarten gikk hun forbi Liv-Grete Skjelbreid i antall verdenscupseire. 

Foto: Lubos Pavlicek/CTK via AP

Tiril Eckhoffs kronet sin allerede beste verdenscupsesong med nok en seier søndag.

Denne helgen har Fossum-løperen tatt sin niende og tiende verdenscupseier for sesongen i tsjekkiske Nove Mesto. 

Lørdag var hun best på sprinten, og fikk dermed gå ut først på søndagens jaktstart. Den ledelsen ble bare større og større utover i løpet.

– Det er en komplett skiskytter vi ser her, kommenterte NRKs Andreas Stabrun Smith da hun gikk i mål.

– Det er så moro å se Tiril. Hun har jobbet så hardt og trøblet så mye, og nå får hun endelig igjen for det, mener ekspert Ola Lunde.

– En utrolig sesong

30-åringen startet søndagens løp perfekt med to fulle hus på de liggende seriene. På det meste ledet Eckhoff med rundt ett minutt til nummer to på listen.

På de to siste stående seriene ble det derimot tre strafferunder, men det var likevel nok til at Eckhoff hadde full kontroll på seieren.

Hun kom i mål 24 sekunder foran tyske Denise Herrmann. Marte Olsbu Røiseland tok tredjeplassen halvminuttet bak Fossum-løperen.

Ingrid Landmark Tandrevold fra Fossum fikk inn til 12. plass med totalt fem bom.

– Det er jo en helt utrolig sesong. Det er en sånn sesong som er helt unik i skiskyttersammenheng. Jeg prøver bare å nyte det nå som jeg er på bølgen for det her skjer bare én gang i livet og akkurat nå skjer det meg, sa Tiril Eckhoff til NRK etter søndagens renn.

Bare Berger er bedre

Nå er det bare Tora Berger, med 28 seirer i verdenscupen, som har flere seire enn Eckhoff av kvinnelige norske skiskyttere. Med søndagens seier er Eckhoff oppe i 23, og passerte dermed både Liv Grete Skjelbreid og tyske Laura Dahlmeier på listen.

– Det er veldig spesielt å slå Laura og Liv Grete, det er tross alt to kjempestore idoler. Jeg er veldig fornøyd med å ha klart det, sier Eckhoff til NRK.

Sterk i sporet

Lørdag bommet Eckhoff én gang på liggende skyting, men leverte fem treff på stående på sprintøvelsen. 

En fantastisk sisterunde viste hvilken langrennsform Tiril Eckhoff er i, og førte henne til topps i løpet. Klubbvenninne i Fossum, Ingrid Landmark Tandrevold, endte som nummer seks.

– I dag var det veldig tøft og jeg brukte mye tid på skytebanen. Men jeg er veldig stolt, for på den siste stående skytingen brukte jeg tid og fikk ned alle blinkene, sa Eckhoff etter konkurransen.

Her kan du lese flere sportsnyheter fra Budstikka

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.