Skip to main content

Eckhoff spurtslo lagvenninne og vant igjen

Tiril Eckhoff tok sin femte verdenscupseier – og sin andre på to dager – da hun spurtslo Marte Olsbu Røiseland lørdag.

Tiril Eckhoff tok sin femte verdenscupseier – og sin andre på to dager – da hun spurtslo Marte Olsbu Røiseland lørdag.

Foto: Manzoni/IBU

Tiril Eckhoff tok sin femte seier for sesongen på jaktstarten i Oberhof lørdag.

Fossum-løper Tiril Eckhoff startet jaktstarten sin med 53 sekunders forsprang på Marte Olsbu Røiseland. Men to bom på Eckhoff – den siste i sitt aller siste skudd for konkurransen – gjorde at lagvenninnen, som skjøt fullt hus, kom opp i ryggen på 30-åringen før spurten.

Der holdt Eckhoff ledelsen hele veien, og til slutt kunne hun juble for sin andre strake seier i verdenscupen – sesongens femte, og den 18. totalt.

– Jeg var veldig sliten i dag, så jeg fikk ingenting gratis. Jeg gikk hele løpet alene, men på sisterunden tenkte jeg at det ville være deilig at Marte kunne dra litt, men det gjorde hun ikke. Jeg tenkte «fadderullan», nå skal jeg gi alt på det siste partiet, for det passet meg veldig bra. Jeg tenkte at «den spurten skal jeg ta», sa Eckhoff til NRK etter rennet.

Massiv skryt

Eckhoff startet rennet med fem treff på liggende. På den andre skytingen, også den liggende, kom Eckhoffs første bom for helgen. Dermed måtte hun ut i strafferunde, men Eckhoff lå fortsatt i tet etter to skytinger.

Tredje skyting gikk smertefritt, men ved den siste måtte hun altså ut i strafferunde.

Som under fredagens renn, der NRK-ekspert kalte Eckhoffs prestasjon «noe av det råeste vi har sett», høstet Eckhoff massiv skryt under rennet.

– Jeg ser på stående skyting, det er sjelden jeg ser noen som har så god holdning som Tiril Eckhoff, sa Lunde under rennet.

Slet mer søndag

Søndag gikk det ikke like bra for Tiril Eckhoff, under blandet parstafett.

Eckhoff gikk sammen med Johannes Thingnes Bø, og kom inn i tet sammen med Frankrike på den sjette skytingen. Her ble det, inkludert ekstraskudd, seks bom på Eckhoff.

– Jeg gjorde en kjempebra jobb helt til siste stående. Det var litt kjedelig, rett og slett. Jeg bommet totalt, sa hun til NRK.

Eckhoff vekslet på sjetteplass, men Thingnes Bø sikret tredjeplass for Norge.

Tidligere søndag var det blandet stafett, med fullt lag. Her gikk Fossums Ingrid Landmark Tandrevold en god førsteetappe for Norge, og vekslet på fjerdeplass, snaut 20 sekunder bak teten.

Bærums Skiklubs Sturla Holm Lægreid gikk en strålende sisteetappe for Norge. Han hentet tetlagene Russland og Frankrike, og rykket fra sistnevnte, men ble slått i spurten av Russland. Dermed ble Norge nummer to.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.