Skip to main content

Eckhoff med kjempesprekk da verdenscupen glapp

Tiril Eckhoff sprakk på siste stående skyting i verdenscupavslutningen. Dermed glapp sammenlagtseieren i verdenscupen.
Foto: Jussi Nukari/NTB scanpix

Eckhoff hadde alt i sine egne hender før siste stående skyting i dagens jaktstart. Der raknet alt. 

Med tre bom på sesongens siste stående skyting, måtte Tiril Eckhoff se sammenlagtseieren i verdenscupen gå til italienske Dorothea Wierer. 

– Jeg har hatt en super sesong, men søren også. I dag var liksom min dag, og jeg rotet det bort, sier Eckhoff til NRK etter verdenscupavslutningen.

Etter tredje skyting ledet Tiril Eckhoff løpet, mens hennes argeste konkurrent, Wierer lå på 16. plass. Dermed lå det meste til rette for at Eckhoff skulle vinne verdenscupen sammenlagt for første gang i karrieren før siste skyting. 

Men på siste skyting ble det tre strafferunder på Eckhoff. Dermed glapp verdenscuptriumfen og Wierer kunne slippe jubelen løs, til tross at Eckhoff spurtslo italieneren og kom først i mål av de to. 

– Hadde hun bare fått to bom, i stedet for tre, så hadde hun nok vunnet verdenscupen, sa Nrks kommentator Andreas Stabrun Smith etter at Eckhoff gikk i mål. 

Karrierebeste

Ingrid Landmark Tandrevold startet løpet som nummer ni, men tapte et par plasser underveis i løpet. Til slutt endte 23-åringen som nummer 12 i løpet. Dermed sikret hun syvendeplassen i verdenscupen, den beste plasseringen hun har hatt så langt i karrieren. 

Eckhoff drar heller ikke tomhendt fra Kontiolahti. Med dagens tiendeplass, vant hun jaktstart-cupen, i tillegg sikret hun andreplassen i verdenscupen sammenlagt, hennes beste plasseringen i karrieren, og første gang siden 2013 at Norge har en kvinnelig skiskytter på pallen i verdenscupens sammendrag. 

Franske Julia Simon vant jaktstarten. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.