Skip to main content

Dobbel verdenscup-triumf for Kilde

Aleksander Aamodt Kilde fra Lommedalen gikk fredag og lørdag helt til topps i Super-G og utfor i Beaver Creek i USA.

Aleksander Aamodt Kilde fra Lommedalen gikk fredag og lørdag helt til topps i Super-G og utfor i Beaver Creek i USA.

Foto: Joakim S. Enger

Aleksander Aamodt Kilde slo til med årets første verdenscupseier i Beaver Creek fredag. Lørdag gjentok han bedriften i utforrennet.

I januar pådro Aamodt Kilde seg en alvorlig kneskade etter et fall på trening. Det gjorde blant annet at han gikk glipp av VM en måned senere

Lommedalen-alpinisten har jobbet hardt for å trene seg opp igjen etter korsbåndskaden, men nå er 29-åringen tilbake i verdenstoppen for fullt.

Torsdag kjørte han imidlertid ut i amerikanske Beaver Creek, i sitt andre verdenscuprenn for sesongen. Fredag var det duket for nye muligheter i Super-G. Det skulle vise seg at alle gode ting er tre.

29-åringen åpnet rennet bra, tapte noe tid ned mot andre mellomtid, men gasset deretter på ned mot mål. Kilde kom i mål med tiden 1.10,26, tre små hundredeler foran Marco Odermatt fra Sveits.

– Den (seieren) er høyt på lista. Jeg har jo noen seirer, men ikke altfor mange. Denne her kjennes helt ekstremt god, fordi det har vært en konstant kamp med både opp- og nedturer, sa Aamodt Kilde til Viaplay etter målgang, ifølge VG.

Og jubelen i USA stoppet ikke der for Bærums-alpinisten. Lørdag klinket han like godt til med en ny seier, denne gang i utfor, foran østerrikske Matthias Mayer.

– Den her var vill. Er det mulig? Jeg var litt utbrent fra i går, men det bare kjentes så bra ut da jeg kjørte. Denne var for Kjetil for å si det sånn, sa Kilde til Viaplay, som måtte se at lagkameraten Kjetil Jansrud kjørte ut i fredagens renn og skadet korsbåndet og leddbåndet.

Fredagens og lørdagens verdenscupseiere var Kilde sin syvende og åttende totalt i karrieren.

For Adrian Smiseth Sejersted ble fredagen en liten nedtur, etter at han ble beste norske med en syvendeplass i torsdagens renn. Fredag gikk klokka fort for Bærums-alpinisten som tilslutt endte på en delt 13. plass, 1,63 bak Kilde.

Lørdag gikk det bedre. Da kjørte Smieth Sejersted ned til tiende beste tid, nesten halvannet sekund bak Kilde.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.