Skip to main content

– Dere får se om jeg dukker opp på trening i mai

Rasmus Windingstad vurderer om han har drivkraften til en ny sesong som toppidrettsutøver.
Rasmus Windingstad vurderer om han har drivkraften til en ny sesong som toppidrettsutøver.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Rasmus Windingstad fikk OL-drømmen oppfylt, men etterpå var han ærlig på at drømmen ble til skuffelse. Han vet fortsatt ikke om han har drivkraften til å fortsette. 

Rasmus Windingstad (28) reiste til OL og kom hjem med bronsemedalje. Bærums-mannen var reserve da Norge tok bronse i lagkonkurransen i parallellstorslalåm.

– Det var gøy å se dem prestere. Den medaljen som jeg tar med meg hjem, er lagets medalje. Det er en litt rar følelse å bli gratulert for noe når du egentlig er jævlig skuffet over et mesterskap i seg selv, sa en åpenhjertig Windingstad til NTB.

Alpinisten fra Bærums Skiklub kjørte ut i storslalåm og var nummer 29 i super-G. Etterpå innrømmet han at tiden etter OL var tøff. Han hadde lent mye av motivasjonen på mesterskapet. 

– Da det var ferdig, vet man nesten ikke om man har motivasjon lenger. Så må man finne ut av det, sa Windingstad.

Drivkraften

Da han snakket med Budstikka rett før påske, var han stadig i tenkeboksen. 

– Det har vært en interessant sesong. Det startet veldig bra, og stagnerte litt etter det. 

Han påpeker at han klatret 15 plasser på verdensrankingen i storslalåm, og at det er svært bra.

Fortsatt grubler han over fortsettelsen.

– Det er en vurdering hvert år. Jeg er i min vurderingsprosess. Det handler om å finne ut om jeg har drivkraften, sier han og legger til: 

– Du er toppidrettsutøver 365 dager i året. Hvis resultatene er kjipe må det være andre ting som gjør at du holder det gående.

Holder det hemmelig

Windingstad sier han skal holde det for seg selv litt til. 

– Dere får følge med på om jeg dukker opp på barmarkssamlinger i mai eller om jeg har funnet på noe annet.

Bærums-alpinisten sier han har definert seg som en relativt suksessfull idrettsutøver, og at han må justere livssituasjonen hvis han bestemmer seg for å slutte. 

– Jeg er trygg på at jeg skal løse det hvis jeg ender opp med å takke for meg. Det betyr ikke at det ikke er tøft. En fordel ved å være toppidrettsutøver er at du lærer at de fleste situasjoner er løsbare, enten med tankekraft eller hardt arbeid. 

Konkurransesesongen er over, Windingstad og resten av landslagskjørerne var på Kvitfjell for å få med seg de siste skidagene av årets sesong. 

– Sannsynligheten er størst for at jeg fortsetter. Jeg synes fortsatt det er veldig artig på ski, og tror ikke jeg ville reist hit hvis det ikke var et eller annet som drev meg hitover. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.