Skip to main content

Birk Ruud vant sesongåpningen – dediserte seieren til sin kreftsyke far

Birk Ruud vant sesongåpningen i big air fredag. Det var en emosjonell seier.

Birk Ruud vant sesongåpningen i big air fredag. Det var en emosjonell seier.

Foto: Knut Bjerke

Birk Ruud vant sesongåpningen i big air fredag kveld. Etterpå dediserte han seieren til sin kreftsyke far.

Etter at Bærums Skiklub-kjøreren sikret seieren i en kruttsterk konkurranse fredag kveld, fortalte han nemlig på pressekonferansen hvor mye seieren betød for han.

Tidligere denne uken fortalte Ruud blant annet til NRK at faren har kreft

– Det som gjør det fantastisk, er at vi har pratet sammen i familien og pappa har klart å krige på og kjempe for oss. Det er ikke «bare bare» i en sånn situasjon som han er i, sa Ruud på en pressekonferanse etter rennet fredag, ifølge NRK.

– Han er verdens beste pappa. At jeg kunne konkurrere og vinne i dag, og føle at jeg kunne gjøre det for han og familien, er en nydelig følelse.

– Ved hjelp og mye kjærlighet fra alle rundt meg og spesielt pappa, som har hatt en vanskelig tid, så er det helt fantastisk å kunne vinne her og kunne gjøre det med god samvittighet. Det er vanskelig å beskrive, sa Ruud.

– Syk konkurranse

Det var som nevnt skyhøy konkurranse fredag. Ruud vant etter å ha sikret 193.20 poeng. Ni av ti deltagere i finalen fikk over 180 poeng. 

Ruud ledet allerede konkurransen etter første hopp, og landet fjellstøtt etter en dobbel bio 1800 med mute-grab i sitt andre hopp. Det kunne ingen andre tukte.

– Det er en av de sykeste konkurransene jeg har vært med i. Nivået til alle gutta var helt sykt, sa Ruud i intervjuet vist på NRK etter første forsøk.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.