Skip to main content

Birk Ruud med drømmeåpning på OL-sesongen

Det ble norsk jubel i verdenscupåpningen i slopestyle. Fra venstre: Ferdinand Dahl, vinner Birk Ruud fra Bærum, Johanne Killi og Christian Nummedal.

Det ble norsk jubel i verdenscupåpningen i slopestyle. Fra venstre: Ferdinand Dahl, vinner Birk Ruud fra Bærum, Johanne Killi og Christian Nummedal.

Foto: Norges Skiforbund

Birk Ruud vant verdenscupåpningen i slopestyle i østerrikske Stubai.

– Det å åpne verdenscupen med seier er en fantastisk følelse. Jeg er veldig fornøyd med egen innsats, sier Birk Ruud i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Lørdag var 21-åringen best av samtlige da freeski-utøverne åpnet sesongen i de østerrikske alpene.

Solid norsk laginnsats

Med 87.60 poeng var Ruud til slutt 1.34 poeng foran canadiske Max Moffatt på det som til slutt ble en meget god dag sett med norske øyne. Ferdinand Dahl ble nummer tre, mens Christian Nummedal ble nummer fem og Johanne Killi kapret tredjeplassen i kvinneklassen.

– En fantastisk dag hvor alle utøverne våre viser hvor gode de er. Birks seier, Ferdinands tredjeplass, Christians femteplass og Johannes tar 3. plass, er bare helt rått. Jeg er så stolt av alle sammen, støtteapparatet, og jeg har nesten ikke ord, sier sportssjef Christoffer Schach.

– En rå dag. Å stå der opp med Birk og Johanne føles fantastisk bra. Dette har vært en utrolig sesongstart for laget, og jeg er selv fornøyd med egen kjøring, sier Ruuds landslagskollega Ferdinand Dahl.

Denne høsten har Ruud vært å se på tv-skjermen i kjendisversjonen av "71 grader nord, der han blant annet har fortalt om tiden før faren døde.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.