Skip to main content

Asker og Bærum dominerer på landslagene

Aleksander Aamodt Kilde er ikke alene fra Asker og Bærum på landslagene i alpint. Her kysser han krystallkulen som beviser at han var verdens beste fartsalpinist sist sesong.

Aleksander Aamodt Kilde er ikke alene fra Asker og Bærum på landslagene i alpint. Her kysser han krystallkulen som beviser at han var verdens beste fartsalpinist sist sesong. 

Foto: AP Photo/Alessandro Trovati)

Aleksander Aamodt Kilde (29) har med seg flust av lokale alpinister på landslagene i alpint kommende sesong. 

Aleksander Aamodt Kilde fra Lommedalens IL vant verdenscupen i Super G og utfor sist sesong. 29-åringen var selvfølgelig selvskreven da Norges Skiforbund presenterte landslagene for kommende sesong.

Jar-gutten var ikke den eneste lokale alpinisten som skal forsvare de norske fargene den kommende sesongen. Til sammen er det elleve lokale alpinister som er tatt ut på de forskjellige landslagene. Til sammen er det 12 kvinner og 19 menn som er tatt ut.

– Det er en klar målsetting å levere på den internasjonale arenaen. I år er det en økning i antall utøver spesielt på C-lagene, og vi har veldig mange gode yngre utøvere i norsk alpinsport, så det er viktig at vi kan følge opp flere etter flere år med reduksjon av antall utøvere, spesielt gjennom covid-perioden, sier sportssjef Claus Johan Ryste fra Lommedalen til NTB.

Dette er de lokale utøverne:

A-status, kvinner:

Kristin Anna Lysdahl (Asker Skiklubb), Kajsa Vickhoff Lie (Bærums Skiklub), Mina Fürst Holtmann (Bærums Skiklub).

B-status, kvinner:

Inni Holm Wembstad (Asker).

A-status, menn:

Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Lucas Braathen (Bærums Skiklub), Atle Lie McGrath (Bærums Skiklub).

B-status, menn:

Rasmus Windingstad (Bærums Skiklub), Leif Kristian Nestvold-Haugen (Lommedalens).

C-status menn:

Halvor Hilde Gunleiksrud (Bærums Skiklub).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.