Skip to main content

Asker-løper med topplassering på Beitostølen

Harald Østberg Amundsen fra Asker Skiklubb leverte en strålende dag i sporet under søndagens 15 kilometer på Beitostølen.

Foto: André Strømnes

Harald Østberg Amundsen endte på andreplass under søndagens renn på Beitostølen. 

Asker skiklubb-løperen leverte en strålende dag i sporet mot Norges beste skiløpere. På søndagens 15 kilometer individuell start ble Harald Østberg Amundsen nummer to, kun slått av Hans Christer Holund med 21 sekunder. 

Rennene på Beitostølen markerer sesongåpningen for de norske skiløperne.

– Det er veldig deilig. Jeg har trent mye med elitegutta og følt at jeg har tatt noen steg siden i fjor. At jeg fortsatt er nærme de beste er deilig, sier han til Nrk. 

Drømmer om landslaget

22-åringen imponerte også i fjor, da han var kun to sekunder unna NM-gull på Konnerud i januar. Nrk-kommentator Torgeir Bjørn mente det var hans gjennombrudd. 

Østberg Amundsen er ikke på herrelandslaget enda, men laguttaket for neste helgs verdenscupåpning i finske Ruka er ikke klart enda. Der er det fremdeles to ledige plasser. 

– Først må man gå fort før man kan snakke om noe uttak. Fortsetter jeg å gå fort har jeg en drøm om å komme på landslaget.

På lørdag leverte også søster Hedda Østberg Amundsen et strålende løp på Beitostølen, da hun ble nummer syv. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.