Skip to main content

Aleksander Aamodt Kilde tok sesongens første verdenscupseier

Aleksander Aamodt Kilde gikk helt til topps under super-G-rennet i østerrikske Saalbach-Hinterglemm.
Foto: SCANPIX

Da flere trøblet under vanskelige forhold i Saalbach, sikret Aleksander Aamodt Kilde sesongens første verdenscupseier.

Med startnummer syv gikk Aleksander Aamodt Kilde (27) rett i ledelsen under fredagens super-G-renn i østerrikske Saalbach-Hinterglemm. 

Ledelsen holdt hele veien inn og Jar-mannen kunne juble for sin første verdenscupseier siden 2018. Seieren er hans fjerde i verdenscupkarrieren. Sveitsiske Mauro Caviezel og tyske Thomas Dreßen fulgte på plassene bak Aamodt Kilde. 

Seieren bringer Aamodt Kilde til topps i verdenscupen sammenlagt, 79 poeng foran Henrik Kristoffersen.

– Det er selvfølgelig stort å vinne enkeltrenn i VM og slikt. Men vinner du verdenscupen sammenlagt i alpint, så har du vært den beste og mest stabile alpinisten gjennom hele sesongen. Det henger utrolig høyt, uttalte Aamodt Kilde til Budstikka før helgen.

Store problemer

Kraftig vind og nedbør gjorde at rennet i Saalbach-Hinterglemm måtte utsettes flere timer. 

Underveis måtte bakkemannskapet flere ganger ut å justere snømengden, og flere av utøverne trøblet med de vanskelige forholdene. Aamodt Kilde var langt ifra fornøyd med sin egen innsats, men taklet de vanskelige forholdene best i Østerrike.

Flere av de største favorittene kjørte ut eller fikk store problemer underveis i rennet. 

2016 vant Aleksander Aamodt Kilde seg super-G-cupen sammenlagt.

Foto: KARL BRAANAAS

Kjører for millioner

Aleksander Aamodt Kilde kan kassere inn millionbeløp om han vinner verdenscupen i alpint sammenlagt. I et intervju med Budstikka før helgen fortalte han at akkurat det er noe han forsøker å tenke minst mulig på.

– Det er snakk om en betydelig pott med penger, ja, innrømmer Aleksander Aamodt Kilde som legger til at det han pengepremier ikke er noe han tenker veldig mye på.

Han sier selv at han ikke nøyaktig vet hvor mye det er snakk om.

– Men det er snakk om millionbeløp. Det er mer enn nok til å ha det bra, og kanskje mer enn man trenger, smiler Aleksander Aamodt Kilde.

I tillegg til verdenscupen sammenlagt, leder Aamodt Kilde også Super-G-cupen. Super-G-cupen vant han sammenlagt i 2016. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.