Skip to main content

Aamodt Kilde testet positivt for koronavirus

Aleksander Aamodt Kilde har testet positivt på covid-19. Bildet er tatt fra et møte med Budstikka før årets sesong. 

Foto: Joakim S. Enger

Aleksander Aamodt Kilde har testet positivt for covid-19. Det bekrefter Skiforbundet i en pressemelding. 

Regjerende verdenscupmester Aleksander Aamodt Kilde har testet positivt for koronaviruset etter å ha returnert fra Østerrike og verdenscupåpningen i Sölden. 

– Jeg har lettere symptomer, men allmenntilstanden er god. Jeg er optimistisk med tanke på å bli frisk ganske raskt, og forholder meg til gjeldende smittevernregler, sier Aamodt Kilde i en pressemelding.

Alpinisten fra Lommedalen i Bærum ble testet etter å ha returnert fra verdenscupåpningen forrige helg og et sponsoroppdrag. 

– Fulgte alle rutiner

Skiforbundet opplyser at ingen andre på alpinlandslaget skal være smittet og at samtlige har testet negativt for covid-19.

– Aleksander fulgte alle rutiner da han var utenlands og etter at han kom hjem til Norge, men likevel har han dessverre blitt smittet, sier landslagslege Trond Floberghagen.

Aamodt Kilde flyttet nylig hjem til Jar i Bærum, stedet han vokste opp. I fjor vant 27-åringen verdenscupen sammenlagt. Han ble også utnevnt til æresmedlem i moderklubben Lommedalens IL i sommer, for sine prestasjoner i verdenscupen. 

Bæringen åpnet årets sesong med å kjøre ut i østerrikske Sölden. Et renn som for øvrig ble vunnet av Bærums skiklubs Lucas Braathen (20). 

Skiforbundet opplyser at Aamodt Kilde ikke ønsker å uttale seg ytterligere i saken. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.