Skip to main content

Aamodt Kilde har vunnet verdenscupen

Aleksander Aamodt Kilde har vunnet verdenscupen i alpint sammenlagt. 

Foto: SCANPIX

Aleksander Aamodt Kilde (27) fra Bærum har vunnet verdenscupen i alpint sammenlagt etter at rennene i Kranjska Gora ble avlyst.

Det ble klart torsdag, etter at det internasjonale skiforbundet (FIS) har avlyst de siste rennene i slovenske Kranjska Gora.

Mannen som kjører for Lommedalens IL kan dermed løfte krystallkulen for første gang i karrieren. Det er også første gang en nordmann vinner sammenlagtcupen siden Aksel Lund Svindal i 2009.

Kilde tok over verdenscupledelsen forrige helg i Hafjell, med en sterk andreplass i utfor.

– Det er helt fantastisk og veldig surrealistisk, sier Aleksander Aamodt Kilde til VG.

– Det kom brått på med tanke på avlysning, og det er synd vi ikke får kjempet helt til siste konkurranse, men sånn som situasjonen er nå er folks helse det viktigste. Avgjørelsen som FIS har tatt er veldig bra. I denne sammenheng blir idrett nummer to på lista, sier han.

Franske Alexis Pinturault endte på andreplass i verdenscupen.

– Et fantastisk forbilde

På klubbhuset til Lommedalens IL sto jubelen i taket blant dem som var på jobb i dag.

– Det er helt fantastisk. Jeg satt og fulgte med på alle mediehus for å se om det kom noen avgjørelse. Dette er så stort, sier en strålende fornøyd Marianne Dahl Fjelberg i Lommedalens IL.

Det er spesielt en egenskap Fjelberg synes gjør det ekstra stort at Aamodt Kilde får løfte krystallkulen i Verdenscupen.

– Han er et fantastisk forbilde for de yngre i klubben her. Han unner andre å vinne, det ser man på måten han opptrer på, selv når han taper. Det smitter over på våre egne alpinister, forklarer Fjelberg.

– Både han og Leif Kristian Nestvold-Haugen kommer innom her en gang i året for å møte våre yngre alpinister, følger hun opp.

Nå varsler hun en skikkelig feiring når Aamodt Kilde vender tilbake til Bærum.

– Vi får ta en ny Rune Velta seanse. Da hadde vi nærmere 350 personer i klubbhuset og hadde en svær seanse med flagg, forteller hun.

Saken oppdateres.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.