Skip to main content

Aamodt Kilde fortsetter å imponere

Aleksander Aamodt Kilde kjørte seg opp fra 16. til 5. plass..

Foto: KARL BRAANAAS

Aleksander Aamodt Kilde imponerte igjen under storslalåmrennet i Adelboden lørdag, mens Lucas Braathen kjørte en strålende førsteomgang.

Etter flere gode konkurranser i det siste imponerte Lommedalens IL-utøver Aleksander Aamodt Kilde på ny lørdag. 

27-åringen kjørte seg opp fra 16. plass til 5. plass i andre omgang – kun 2 fattige hundredeler unna pallplassen.

– Det er helt sprøtt, jeg skjønner ikke helt hva som skjer, sier Aamodt Kilde til NTB.

Heng på verdenscupledelse

– Utstyret fungerer, kjøringen funker bra og jeg har overskudd når jeg kjører. Jeg er kun 2/100 sekund fra pallen, noe som er litt surt. Men jeg er ikke misfornøyd, det er utrolig gøy.

Rælingens Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra niende til tredjeplass i den andre omgangen, og tok over verdenscupledelsen sammenlagt.

Aamodt Kilde er dog ikke langt unna – bæringen ligger 12 poeng etter Kristoffersen.

God førsteomgang

Lucas Braathen fra Bærums Skiklub imponerte i første omgang – faktisk var 19-åringen beste norske utøver etter ett forsøk.

Braathen lå på åttendeplass etter første omgang, men gjorde litt for mange småfeil i andre omgang – og endte på 13. plass, 1,44 bak vinneren, Zan Kranjec.

Lommedalens Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut i første omgang, mens heller ikke Bærums Atle Lie Mcgrath ikke kvalifiserte seg for finalen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.