For med nærmere én meter snø på taket av boligen i Orreleiken på Borgen, fant Audun Scheide og Marit Muren ut av det var på tide å ta i et tak for å lette litt på trykket på huset til Murens foreldre.

– Det begynte å komme opp i en såpass stor mengde at vi begynte å vurdere om det kunne bli for mye. Så da ble det til at vi måkte av snøen, forteller Scheide.

Det spørs om ikke kroppen vil kjennes litt stiv og støl ut de første dagene denne uken. For det ble ingen kort økt.

– Vi holdt vel på i 4–5 timer, Vi tok av snøen på både garasjen og huset, sier Scheide, som råder flere til å ta i et tak på taket.

– I hvert fall på mindre bygg og tilbygg så kan det nok være lurt å fjerne litt. Det var ganske tettpakket på taket her, legger han til.

I en vinterferie som ellers har vært fylt av jobb, synes de begge det var forfriskende med en liten uteøkt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Akte på stranden

Men ikke alle kjente trangen til harde fysiske aktiviteter. På Hvalstrand hadde familien Harr funnet frem akebrettene og suste nedover mot fjordisen så snøføyken sprutet.

– Vi bor i nærheten, og har hatt besøk av franske venner i vinterferien. Vi syntes det var perfekt å ake på Hvalstrand i dag, sier Marie Harr

Med besøk fra sørligere strøk, passet det perfekt å vise frem årets snørike, norske vinter.

– Vi har vært på ski og akt hele vinterferien. De som har vært på besøk har likt vinteren veldig godt, forteller Harr.

LES OGSÅ: Her kan du finne kortreist feriestemning 

Selv om mange hatt snø under beina i ferien, var det også ypperlige forhold på skøyteisen på Stabekkbanen søndag. Venninnene Mia Næss Fantoft og Elise Rud Kongsgaard viste fine ferdigheter.

Skiforeningen har hele uken hatt fullt trøkk på å kjøre opp og holde løypene i best mulig stand. Det meldes om svært godt besøkte skiløyper i hele marka gjennom vinterferien.

Også i alpinbakkene blir det meldt om stor aktivitet i vinterferien. Og forholdene forsvinner ikke med det første.

LES OGSÅ: – Vi kjører på. Vinterferien er viktig for oss

LES OGSÅ: Giganthopp og parkcrew sikrer besøket i vinterferien