Vi er et eldre ektepar som begge er dårlige til bens og benytter oss av handikapparkering.

Vi er glad i gå på kino og på konserter i kulturhuset. Men da har vi fått et problem: parkering.

Parkeringstidene i Claude Monets allé er én time på vanlige parkeringsplasser og to timer på handikapplasser.

Med de nåværende bestemmelsene kan vi med HC-skilt parkere doblet tid på vanlige parkeringsplasser, derfor to timer på både vanlige plasser og på HC-plasser.

Parkeringshuset på Storsenteret har nå også tilsvarende tid: to timer.

Filmer i dag varer vanligvis mellom halvannen og to timer (Avatar var vel nesten tre timer).

Etter at vi har parkert, går tiden fort: Vi må gå til kinoen, kjøpe billetter og finne både riktig kino og plasser. Tilsvarende tar det tid å gå til bilen etter at filmen er ferdig.

Og når vi går på for eksempel seniorkino er det hyggelig å ta en kopp kaffe på forhånd, særlig hvis vi er går sammen med venner. Så uansett er det vanskelig å klemme et kinobesøk inn i de skarve to timene som vi kan parkere.

Nå vet vi at det er noen HC-plasser med ubegrenset tid under E18 og vanlige plasser samme sted med to timer (for oss fire timer).

Men poenget med HC-parkeringskort er nettopp at vi kan parkere nær det stedet vi skal til, fordi vi går dårlig. Å parkere under E18 vil gi oss et godt stykke å gå + en svært bratt trapp.

Det gjør det vanskelig for oss å bruke disse plassene ved kinobesøk. Det samme gjelder ved besøk i Kulturhuset, det tar fort over to timer.

Det frister oss å spørre Bærum kommune: Vil dere ikke at uføre skal gå på kino eller i Kulturhuset? Eller har dere en lur løsning oppe i ermet?

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Hva skjer på E18?

00:00
/
00:00