Skip to main content

Politikere krevde flere møter – og får det

Fylkestinget i Viken har allerede hatt ett møte, da fylkestinget ble konstituert i Ås i oktober. Fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) er midt i bildet med ordførerkjede, med fylkesråd for utdanning og kompetanse, Siv Henriette Jacobsen (Ap), til venstre.

FOTO: TRINE JØDAL

Politikere klaget over at det var lagt opp til for få møter i 2020. Nå får de viljen sin.

Da Vikens hovedprosjektleder Harald Horne på fylkestingets konstituerende møte i oktober presenterte forslag til møteplan for 2020, reagerte flere partier. 

Ifølge planen skulle fylkestinget ha fem todagersmøter i 2020 – i mars, juni, september, november og desember. Tilsvarende skulle fagkomiteene møtes fem ganger, i forkant av hvert fylkestingsmøte.

Fra fem til åtte

Altfor få møter, mente flere partier. Høyre foreslo at det ble lagt til to nye datoer for fylkesting og komiteer i første halvår og én ny dato på høsten. Etter noe debatt ble forslaget enstemmig vedtatt.

På møtet i Viken fylkesutvalg nylig var dermed planen for 2020 utvidet til åtte møter for både fylkestinget og komiteene. Det er dessuten satt av flere reservedatoer for komiteene hvis det blir behov for enda flere møter. 

330.000 kroner per møte

Møtene i Viken blir langt fra gratis. Et fylkestingsmøte på én dag vil koste cirka 330.000 kroner, ifølge hovedprosjektlederen. Dette er godtgjøring per møtedag på 3.384 kroner ganget med 74 representanter, pluss reiseutgifter, bevertning og erstatning for tap av arbeidsfortjeneste. 

Todagersmøter vil koste cirka 765.000 kroner på grunn av tillegg for overnatting. 

Alle fylkestingsrepresentantene sitter i én av fagkomiteene, og en møterunde for alle komiteene vil derfor koste om lag det samme som for fylkestinget.

Åtte møter i fylkestinget hvorav to er todagersmøter vil dermed koste totalt cirka 3,5 millioner kroner. Åtte møterunder for komiteene får en pris på om lag 2,7 millioner kroner.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.