Skip to main content

Nytt fylkesråd i Viken klart

Tonje Brenna fra Arbeiderpartiet. 

Foto: KARL BRAANAAS

Ingen fra Asker eller Bærum i det nye fylkesrådet. 

Fylkesrådet i Viken består nå av Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp), etter at Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Sosialistisk Venstreparti (SV) valgte å gå ut av fylkesrådet 24. august. Dette skjedde etter at Ap i Viken valgte å gå inn for å stille lokal garanti for E18. 

Torsdag 10. september kom meldingen om at ni rådsposter nå blir til syv, og at Tonje Kristensen (Ap) fra Drammen går inn i rollen som fylkesråd for kultur og mangfold.

– Når to partier skal styre fylket sammen er det hensiktsmessig å skalere ned fylkesrådet. Det er i tillegg trange økonomiske tider i Viken på grunn av koronasituasjonen og lavere overføringer fra regjeringen enn forventet. Kutt må tas over alt i organisasjonen, og da var det naturlig å redusere antall fylkesråder på dette tidspunktet. Jeg har med meg et sterkt lag med dyktige fylkesråd som står på for innbyggerne i Viken. Dette blir bra, sier Brenna i en melding. 

De resterende – i tillegg til fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap) – er fylkesråd for finans og administrasjon Halvard Ingebrigtsen (Ap), fylkesråd for plan, klima og miljø Anne Beathe Tvinnereim (Sp), fylkesråd for samferdsel Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for utdanning og kompetanse Siv Henriette Jacobsen (Ap) samt fylkesråd for næring og tannhelse Johan Edvard Grimstad (Sp). 

Ingen av dem er bosatt i Asker eller Bærum. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.