Skip to main content

Lover å ta regningen for Viken-oppløsning

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier regjeringen vil stille opp økonomisk dersom Viken fylke går for oppløsning.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier regjeringen vil stille opp økonomisk dersom Viken fylke går for oppløsning. 

Foto: KARL BRAANAAS

Finansministeren lover at regjeringen vil stille opp med pengene dersom Viken skal oppløses. 

– Regjeringen har vært tydelig på at vi vil skille Viken og stille opp økonomisk, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum til NRK

Siden valgresultatet ble klart i september, har det hersket debatt og usikkerhet om fremtiden til Viken fylke. Denne uken ble det klart at Frp vil stemme for oppløsning og en tilbakeføring til de gamle fylkene. 

Dermed ligger det an til et flertall for avvikling. 

Lover penger

I Hurdalsplattformen fra Støre-regjeringen, slås det fast at Viken skal oppløses, dersom Viken selv vil. Fristen for oppløsning er 1. mars 2022. 

Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap) har etterspurt hvem som skal ta regningen for en eventuell oppløsning.

Nå bekrefter Vedum overfor NRK at har går lenger i sine lovnader om pengestøtte, enn det regjeringen tidligere har gjort. 

– Ja, jeg gjør det. Og jeg opplever at noen bruker dette litt som skinnargument for at oppløsningen skal være vanskelig, sier han. 

Ordførerne i både Asker og Bærum har gått hardt ut mot planene om en oppløsning av Viken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.