Disse skolene er mest populære

STILLE FØR STORMEN: 12 søkere per 10 plasser på Asker videregående.

STILLE FØR STORMEN: 12 søkere per 10 plasser på Asker videregående. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sandvika og Rosenvilde videregående skoler opplever størst økning i søkningen i vårt distrikt.

DEL

976 10.-klassinger har søkt om å få begynne på Sandvika videregående skole til høsten.

Det er en økning på 14,4 prosent fra i fjor.

Rosenvilde opplever en økning på 6,9 prosent. Også Rud videregående opplever solid økning i antallet søknader (5,6 prosent).

Les også: Dette er de mest populære vgs-linjene

Mer overraskende er kanskje at Dønski videregående skole har hatt en tydelig økning i søkertallene; 2,7 prosent fra i fjor.

Eikeli med størst fall

At Sandvika har stor søkning i år er en videreføring av en tradisjon. At Dønski opplever vekst, kan synes som en ny utvikling.

Størst fall i antallet søknader har Eikeli (minus 6 prosent), Nesbru (minus 5,2 prosent), Valler (minus 3,8 prosent) og Bleiker (minus 3,3 prosent).

Seks av de videregående skolen i vårt distrikt har flere søkere enn plasser, deriblant Nadderud, Asker og Sandvika. Alle disse skolene har hatt en økning i antallet søknader i forhold til antallet plasser.

Mye taler dermed for skjerpede karakterkrav for å komme inn på disse skolene.

Også den tradisjonelt prestisjefylte skolen Valler vgs har større søkning enn antall plasser, men her er forholdet mellom tilbud og etterspørsel i ferd med å jevne seg ut.

Også seks skoler opplever å ha flere plasser enn søkere. Mest oppsiktsvekkende er Eikeli som har fått flere plasser, men færre søkere – syv søkere på ti plasser.

Artikkeltags