VM-sølvvinner Harald Østberg Amundsen får ikke sjansen for Norge på stafetten og skal allerede ha forlatt den norske VM-leiren, ifølge VG.

Mange tok til orde for at Amundsen får gå en stafettetappe etter hans overbevisende sølvløp på 15 kilometer fri onsdag.

VG sitter imidlertid på opplysninger om at han ikke får gå. Avisen skriver også at Amundsen allerede har forlatt den norske VM-troppen ettersom han angivelig er ferdiggått i Planica.

– Fantastisk

Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo ser ut til å være sikre kort på det norske laget. Med Amundsen ute er Erik Valnes og Hans Christer Holund de heteste kandidatene til den siste plassen.

Det offisielle uttaket skjer i ettermiddag.

Harald Østberg Amundsen representerer Asker Skiklubb, og gikk in til en strålende VM-sølvmedalje på onsdagens 15-kilometere.

– Det er fantastisk. Jeg må være ærlig å si at det føltes ikke som et sølv-løp, sa Østberg Amundsen til NRK rett etter rennet.

Han fikk blant annet skryt av tvillingsøster Hedda Østberg Amundsen etter løpet.

– Det er helt rått at han tar sølv! Klatrer opp fra bronse i forrige VM, til sølv nå. Hva blir det neste? skrev Hedda Østberg Amundsen i en SMS til Budstikka.

– Jeg er utrolig imponert og veldig inspirert. Jeg gleder meg veldig på hans vegne og håper at han nyter dette, skrev tvillingsøsteren videre i SMS til Budstikka.