Hun samtykker til videre fengsling, skriver VG.

Heidi Flood ble funnet død i sin bolig i Skien tirsdag 4. oktober. Flood bodde og jobbet mange år i Bærum, før hun gjennom store deler av 2000-tallet bodde i Skien.

Obduksjonsrapporten bekreftet at kvinnen ble drept. En kvinne i 40-åra og en mann i 20-åra ble to dager senere pågrepet for drapet. Begge er siktet for drap eller medvirkning til drap på Flood, og har samtykket til varetektsfengsling. Politiinspektør Odd Skei Kostveit fortalte til NTB at det er en relasjon mellom Flood og de siktede.

– Vi mener det er grunn til å tro at de har bodd hos henne en kort stund før drapet. Ellers er det ikke noe slektskap, sier han.

Rettspsykiatrisk undersøkelse

Nå har den siktede 40-åringen erkjent drapet i avhør.

Mannen i midten av 20-årene som også er siktet i saken nekter straffskyld i henhold til siktelsen. Han blir fremstilt for fengsling begrunnet i gjentagelsesfare knyttet til andre forhold han er siktet for.

– Politiet har avhørt en rekke vitner, blant annet naboer rundt åstedet og personer som de to siktede hadde kontakt med rett etter drapet. Gjennomgangen av video og andre elektroniske spor og beslag fortsetter, skriver politiet.

Politiet har bedt om at retten oppnevner sakkyndige til å gjennomføre rettspsykiatrisk undersøkelse av de to siktede.