Slemmestadveien stenges når bro skal rives

SKAL RIVES: Gangbroen på Vettre, som går over Slemmestadveien, skal rives. Den ble stengt i slutten av oktober på grunn av råteskader.

SKAL RIVES: Gangbroen på Vettre, som går over Slemmestadveien, skal rives. Den ble stengt i slutten av oktober på grunn av råteskader. Foto:

Tidligere i høst ble Vettre gangbro stengt på grunn av råte. Nå skal den tas ned – og det får følger for trafikken.

DEL

I slutten av oktober ble det klart at gangbroen over Slemmestadveien på Vettre hadde råteskader og den ble derfor umiddelbart stengt.

Dette skapte mye engasjement i området, og mange tok til orde for at det burde bygges en ny bro ettersom mange skolebarn brukte den daglig.

Asker kommune mener imidlertid at skoleveien i området er trygg også uten broen, men er åpen for å se på ytterligere tiltak.

LES OGSÅ: Veivesenet anbefaler Asker kommune å ikke bygge ny gangbro på Vettre 

Blir nattestengt

Tirsdag kveld starter arbeidet med å ta ned broen.

– Vettre gangbru rives natt til tirsdag 28. og onsdag 29. november, i tidsrommet mellom kl. 21.00- 05.30. I den perioden vil fylkesveg 165 Slemmestadveien være stengt for gjennomkjøring. Omkjøring er skiltet via Røykenveien, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Stengningen vil ikke påvirke busser som kjører rutetrafikk.

FIKK DU MED DEG? Seks broer får bunnkarakter i vegvesen-rapporter 

Kan bli flere netter

Det vil også utføres noe arbeider med broen på dagtid uten at Slemmestadveien stenges. Det kan imidlertid bli perioder med manuell dirigering.

– Det kan bli behov for å gjennomføre noe etterarbeid natt til torsdag 30. november og natt til 1. desember, fortsetter Vegvesenet.

Det vil stå vakter plassert ut ved omkjøringspunktene og ved broen i tidsrommet rivningsarbeidene utføres.

Artikkeltags