Skip to main content

Marsjerer til 17. mai i London

ØVER: Bondi og Vettre skolekorps i sitt nærområde på siste treningsmarsjering før de            satt seg på flyet til London.BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS
ØVER: Bondi og Vettre skolekorps i sitt nærområde på siste treningsmarsjering før de satt seg på flyet til London.BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS

Hovedkorpset til Bondi og Vettre Skolekorps blir ikke å se på Skaugum 17. mai. De har fått æren å spille på 17. mai-fest for nordmenn i London.

De 22 musikantene fra 11 til 18 år i Bondi og Vettre Skolekorps skal lede an i 17. mai-toget for nordmenn i London. Sjømannskirkens feiring av nasjonaldagen i London er et av de store 17. mai-arrangementene utenfor Norges grenser.

– Det er kjempespennende at vi fikk jobben med å representere Norge i London på 17. mai, sier Sofie Olsen (14).

– Veldig gøy å få denne muligheten, og så kan vi jo stå opp sent på 17. mai, noe vi ikke er vant til. Nå blir det i 8-9-tiden mot vanligvis i 5-tiden. Det blir jo veldig deilig, sier Tora Kleppan Øverli (15).

– Kult å få vist oss frem på et så stort arrangement. Føler det som en anerkjennelse at vi fikk jobben. Og det har vært harde øvelser i forkant, men det er det verdt når man får gjøre noe sånt, sier Oskar Lindberget (16).

– Vil dere ikke savne 17. mai her hjemme da?

– Det er spennende med variasjon, jeg har jo spilt i Asker i mange år. Og dette er kanskje den eneste gangen jeg får denne muligheten, så jeg skal bare nyte turen. Gleder meg veldig til å oppleve London sammen med korpset, sier Sofie.

– Litt trist å ikke få gå til Skaugum og være med venner etterpå. Men det blir spennende å oppleve en annen 17. mai. Jeg vil huske turen lenge, sier Tora.

LES OGSÅ: Skolekorps med internasjonal CD

– Minne for livet

– Londonturen vil helt sikkert bli et minne for livet for dem, sier Kristian Solberg, korpsleder. Før han raskt beroliger alle som nå er redd for at det ikke blir toner å høre fra Bondi og Vettre skolekorps i Asker 17. mai.

– Aspirant- og juniorkorpset vårt er meget oppegående, så vi er trygge på at de vil ivareta våre tradisjoner her hjemme. De vil som hele korpset pleier å gjøre, gå til Skaugum om morgenen klokken 08.10. Deretter i borgertoget fra Askerhallen til Vettre skole 11.00, og fra Bleikeråsen til Bondi skole 13.00, sier han.

Solberg forteller at det var 17. mai-komiteen i London som søkte etter et norsk korps via Norges musikkorps forbunds (NMF) nettsider. Og Bondi og Vettre slo til og sendte inn en søknad i form av noen lydfiler om å få oppdraget og fikk det.

– Sjømannskirkens 17. mai-arrangement i Southwark Park samler fra 2.000 til 4.000 personer. Og Bondi og Vettre Skolekorps skal lede 17. mai-toget gjennom parken. Da blir det «Norge i rødt, hvitt og blått», «Gammel Jegermarsj» og «Holmenkollmarsj», sier turansvarlig Astrid Bach. Musikantene fra Asker skal også spille under en gudstjeneste og på en festkveld i kirken. Hovedtaler på arrangementer er for øvrig forsvarsminister Ine M. Eriksen Søreide.

LES OGSÅ: Korpset spiller for venner i Sør-Afrika

Tur på skyggesiden

Men korpset skal oppleve mer enn bare fest, de skal ta «Unseen Tours».

– En tidligere uteligger vil vise oss en side av London ikke alle ser. Vi gjør dette fordi vi er opptatt av å formidle til barna og ungdommene i korpset at vi i Asker som har det så bra ikke skal ta det for gitt. For noen år siden spilt vi også i en township i Sør-Afrika, sier Bach.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.