Det er Drammens Tidende som onsdag omtaler saken, og at Vestre Viken skal ha fått inn inntil syv millioner kroner for mye i refusjoner.

– Bedrageriet er grovt. Det er begått betydelig økonomisk skade. Det er begått ved flere anledninger over lengre tid og har hatt et systematisk preg, sier politiadvokat Heidi Neumann til Drammens Tidende (saken er åpen for abonnenter).

Politiet har konkludert med at en avdelingsleder ikke kan straffes. Vedkommende har vært under etterforskning. Vestre Viken HF kan likevel straffes, mener politiet.

– Foretaket kan straffes uten at enkeltpersoner straffes. Etterforskningen vår viser at det ikke er grunnlag for å holde enkeltpersoner strafferettslig ansvarlig, sier Neumann, som jobber i Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet har ilagt Vestre Viken et forelegg på 1,2 millioner kroner. Om foretaket ikke vedtar forelegget, ender saken i retten. Vestre Viken skal ta stilling til om det vedtar forelegget eller ei, på et styremøte 19. mars. Helseforetaket ønsker ikke å kommentere saken før det. Administrerende direktør Nils Fr. Wisløff sier imidlertid til Drammens Tidende at vi «ser alvorlig på saken».

Det var Helfo (tidligere Helseøkonomiforvaltningen) som anmeldte Vestre Viken HF til politiet, som deretter begynte å etterforske saken.

LES MER:

Ny sjef for Vestre Viken klar

Ønsker flere pasienter til Drammen